Comentarii pe articolul Leul se depreciaza din nou spre 3,75 lei/euro


Directia cursului data de cheltuielile bugetare

Dino la 2 Octombrie 2008, ora 09:38
Directia cursului data de cheltuielile bugetare
Eliminarea plafoanelor la medicamente, cresterea salariilor profesorilor (cca 300 de mii la numar) urmate de alte cresteri salariale la nivel de bugetari (acum si alte categorii isi vor cere dreptul) vor duce la la crestere a inflatiei pentru ca jupuiala agentilor economici prin intensificarea controalelor si aplicarea amenzilor nu va fi suficienta. Prin urmare, se va apela la imprumuturi externe ceea ce va adancii si mai mult deficitul de cont curent, va marii deficitul bugetar si va creste consumul.
Banii din amenzi nu fac altceva decat sa fie scosi din circuitul economic si sa fie aruncati in consum ceea ce va duce obligatoriu si la cresterea importurilor. Urmeaza scaderea ratingului de tara avand ca urmare cresterea costurilor creditelor si cumulate cu deprecierea leului la cresterea imposibilitatii de plata.
In concluzie, BNR va face foarte greu fata acestor incercari si mai mult ca sigur cursul se va duce spre 4 lei pe un euro.

  Inapoi la articolul Leul se depreciaza din nou spre 3,75 lei/euro

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile