Comentarii pe articolul Guvernul a aprobat proiectul privind performanta energetica a cladirilor


Inca o taxa de platit la stat

Cristina la 2 Octombrie 2008, ora 09:53
Inca o taxa de platit la stat
Ni se impune inca o taxa. Probabil ca asta e primul pas spre a ne impune sa facem investitii in locuinte, cica sunt prea ieftine si au nevoie de ceva care sa umfle pretul. Totusi, daca in locuinta mea se consuma prea multa giga calorie sau prea multi watti eu platesc, nu ei. Mai mult platesc la pretul pe care il stabilesc ei cu firmele lor capusha.
Emil Valeanu la 2 Octombrie 2008, ora 15:36
Draga Cristina
Ce faci ? Stai pe margine, cureti seminte si arati cu degetul. Este un mod de a aborda subiectul, dar consider ca nu este cel corect. In viitorul foarte apropiat, fiecare imobil - functie de certificatul energetic primit va primii o cota de energie. Dupa consumarea cotei, este adevarat - tu platesti - dar vei platii de 10 ori pretul si sunt sigur ca nu o sa-ti convina. Asta pentru ca ai cumparat o casa care arata cum arata, dar nu stii ce este in interiorul ei, cum este facuta si in special cum este izolata. Acest certificat - daca este corect calculat si intocmit, iti va arata chiar la inceput ce cumperi, si cat te va costa ulterior intretinerea. Pentru ca iarasi nu peste mult timp prima intrebare care si-o va pune cel care cumpara va fi: cat ma costa intretinerea si cat ma costa casa. In vest deja cel care construieste in sistem cu costuri energetice reduse primeste bonusuri de la stat de 30-50%. Urmeaza si la noi. Deci nu este vorba de o noua taxa ci de un rau absolut necesar pentru ca sa poti decide in cunostinta de cauza cand si cat de adanc vrei sa-ti bagi mana in propriul buzunar. Cu stima, ing. Valeanu
Stefan Mares la 2 Octombrie 2008, ora 18:11
Chiar? Oi fi oracolul de nu stiu unde, probabil. Dar:
1.De cand fostul MLPAT, actualul MLDP a autorizat niste experti - auditori energetici?! Cine si cand i-a pregatit ori examinat?! Pe ce baza?! Proiectul legii abia se scrie! Sau cei scoliti nu au piat?! TREBUIE FACUTA, CROITA CU FORCEPSUL LEGII?! Ca, vezi Doamne, unul de al nostru nu ar sti sa faca diferenta intre o casa cu termoizolatie, cu geamuri termopan si cu fundatie, pereti si acoperis ca lumea! Si una in care bate vantul si cand usile si ferestrele sunt inchise!
2 De ce la MDLP si nu la cei care se ocup de MEDIU?! Cei de la MDLP cand au fost scolarizati? Unde? Pe banii cui?
3.Cei din Comisia N.pentru CRESTEREA PERFORMANTELOR ENERGETICE A CLADIRILOR vor sta in jurul mesei rotunde, vor redacta norme si casa mea -ca prin farmec- va dobandi o termoizolatie suplimentara! Asta da, utilitate publica si sociala! Pe banii cui?! Ah, pe ai mei. Adica a celui care pana acum stiam sa cumpar si/sau sa vand fara sfatul -onorariul si taxele aferente platite- unui ins care nu prin profesionalism s-a impus, ci prin efectul legii! Ca si asigurarea n lunca inundabila! Nu?!
4. Aceste norme trebuiau sa fie, si cred ca sunt, predate la facultatile de constructii si arhitectura, viitorilor proiectanti. De fapt si acum de 20-50 de ani se facea bilantul energetic al oricarei cladiri pentru a sti sa dimensioneze instalatiile de incalzire etc. etc. Sau azi doar dupa facultate, la masterat, ori completamente doar la postuniversitare se mai preda si se invata cate ceva strict obligatorii in materie de constructii?!
5.Nu de raport de audit energetic avem nevoie, ci de diagnostic si tratament adecvat! Adica, dupa prezentarea bilantului energetic constatat, in conditiile actuale, sa fie prescris cu ce costuri, prin ce solutii, investitia in cati ani se va recupera prin economiile realizate la intretinere! Deci...
NU impuneti inainte de notariat un alt oficiu de muls cetatenii patriei! Ci daca stiti meserie, profesati, promovati-va produsul, vindeti-l, nu prin efectul legii.
Mihai la 8 Octombrie 2008, ora 16:05
Legislatia asta vine de la UE, tradusa aproape cuvant cu cuvant; asta e, nu mai facem ce vrem. Si oricum problemele economisirii resurselor energetice si a poluarii sunt departe de ce avem noi in creieri. Noi credem ca democratia occidentala inseamna ca ce vrem aia facem. Mai calatoriti baieti!

  Inapoi la articolul Guvernul a aprobat proiectul privind performanta energetica a cladirilor

Setari Cookie-uri