Comentarii pe articolul Euro, la un nivel de 4 lei?


Inconstienta electorala

Dragos Vasile la 3 Octombrie 2008, ora 12:15
Inconstienta electorala
Clasa politica romaneasca, indiferent de ce parte a baricadei se afla - putere sau opozitie - a intrat in stare de inconstienta. Doar asa se poate explica de ce, in contextul crizei economice mondiale, in Romania se recurge la masuri populiste: cresteri salariale si ale pensiilor. Masuri ce pot fi usor catalogate ca mita electorala, pedepsita de lege dealtfel. Pe de alta parte, baietii recurg si la masuri extreme pentru a-si asiguara resursele: cresterea artificiala a cursului euro chiar in preajma datei de stabilire a cursului de referinta pentru 2009. Desteptii au facut abstractie insa de efectul de bulgare si cel de bumerang declansat de asemenea masuri: scumpiri importante care anuleaza efectele cresterilor salariale. Si uite asa ne vom trezi intr-o mare criza, iar denominarea leului o masura la care se va recurge din nou pentru ca preturile vor capata iarasi prea multe zerouri.
Stefan Mares la 3 Octombrie 2008, ora 15:29
B.N.R. nu trebuie sa intervina de aceasta data! A arunca o parte din rezervele valutare ale BNR pe piata, doar pentru a mentine un anumit curs al leului, cand parlamentul si guvernul, toata sleahta politica structurata in partide cu mai multa sau mai putina coloana vertebrala si clarviziune partinica, adopta masuri generatoare de inflatie, ar fi dovada senilitatii lui Isarescu! Majorarile promise reprezinta doar sume de bani fara acoperire economica reala, a caror oportunitate este una doar pur electorala, cu riscul inflatiei pe care o vor genera. Deci aceste masuri populiste nici intr-un caz nu trebuie sa aiba ca rezultat dupa golirea vistieriei, si a seifurilor in care sunt pastrate rezervele care garanteaza restituirea celor 50-60 de miliarde euro imprumutate.
Chiar daca firmele transnationale pentru a-si transfera profitul vor putea cumpara o suma mai mica in euro (valuta). Deci, vorba aceea, chiar si solutiile SUA doar inflatie vor genera pe plan international, pentru ca acoperire in vistieria lor, a SUA, de mult nu mai au nici in aur, nici in produse. Chiar si boomul imobiliar au realizat mai mult cu surse atrase, decat proprii. Iar la scadenta, fluiera in vant, a paguba. Si atunci...

  Inapoi la articolul Euro, la un nivel de 4 lei?

Setari Cookie-uri