Comentarii pe articolul Sergiu Negut, CMU: Salariile brute ale medicilor incep de la 2000 de lei


Salariile brute ale medicilor incep de la 2000 lei

Dinu Sabadac la 4 Octombrie 2008, ora 17:20
Salariile brute ale medicilor incep de la 2000 lei
Nu am inteles mare lucru din acest interviu. La toate intrebarile punctuale, domnul Sergiu Negut a raspuns numai cu generalitati. Deasemeni, consider un lucru imoral sa folosesti intr-o clinica privata tot medici care lucreaza si in sistemul public. Daca intr-adevar se vrea o clinica privata aceasta cred ca trebuie sa-si pregateasca singura toti specialistii nu sa-i racoleze din spitalele publice unde si asa e lipsa mare de specialisti.
Oare de ce domnul Negut nu a vrut sa raspunda la intrebarea care se referea la cat trebuie sa fii de bogat ca sa ai intrare in clinicile dumnealui?
Cristi Bocianu la 6 Octombrie 2008, ora 12:20
Exista oricum o presiune salariala (sa zicem) foarte mare din partea medicilor care au un renume in sistemul public. De aceea clinicile private au inceput sa angajeze foarte multi medici specialisti, astfel incat nu se justifica acuzatia de imoralitate.
Nu trebuie sa fii bogat ca sa ai intrare in clinicile de genul CMU, trebuie doar sa lucrezi intr-o companie care ofera salariatilor pachete de servicii medicale private. Daca esti un om muncitor si bine pregatit nu vad ce impediment ar exista sa fii angajat intr-o astfel de companie.
Sergiu Negut la 6 Octombrie 2008, ora 16:44
Multumesc pentru comentarii.
Si noi dorim sa angajam medicii full time, si in acest sens, numarul de medici angajati full time la CMU s-a triplat in ultimul an, pe o tendinta care va continua. Eu cred ca facem bine oferind de lucru medicilor romani care altfel poate ar pleca din tara. Mai mult, exista un flux invers de forta de munca deocamdata ignorat de opinia publica. Noi oferim de lucru medicilor romani care au plecat la un moment dat din tara si vor sa se intoarca. Am angajat recent mai multi specialisti pe medicina interna, pe ginecologie, pe gastroenterologie, care vin la noi dupa ce au lucrat in Franta, Germania, Orientul Mijlociu. Cred ca pentru medicii care au lucrat deja afara, statul nu ofera posibilitati reale de reintegrare, pe cand noi o facem.
Cat de bogati trebuie sa fie pacientii care vin la noi nu este o intrebare evitata, ci una care are mai multe raspunsuri. Pentru pacientii la care angajatorul plateste un abonament, chiar si cei cu salariul minim pe economie au acces si folosesc servicii CMU; pentru pacientii care vin pentru consultatii sau analize cu plata pe loc, serviciile sunt accesibile clasei medii. Trebuie insa spus ca fiecare persoana are propria sa apreciere a costurilor, pentru unii o rata la un televizor nou este mai importanta decat un control medical preventiv, pentru altii este invers, iar preferinta tine de venituri doar pentru cei care nu-si permit cu adevarat nici una nici alta.
Andrei Mardare la 6 Octombrie 2008, ora 16:47
Pentru domnul Dinu Sabadac, as avea o intrebare pentru dumneavoastra: daca vi se pare imoral sa aduci oameni din sistemul de stat? Ma intreb cat de moral este sa stai in sistemul de stat si sa iti rotunjesti veniturile prin spagi? Cred ca asta este problema. Mi se pare normal ca orice medic sa aiba dreptul la un trai decent intr-o clinica privata care ii ofera aparatura medicala si trainingurile de care are nevoie, iar ca pacient prefer sincer sa merg intr-o clinica privata mai curand decat sa ma las umilit de sistemul medical de stat in care nimeni nu te baga in seama pana cand nu vii cu plicul. Macar in sistemul privat platesti pentru un serviciu si stii ce primesti in schimb, pe cand la stat nu ai niciodata aceasta certitudine.

  Inapoi la articolul Sergiu Negut, CMU: Salariile brute ale medicilor incep de la 2000 de lei

Setari Cookie-uri