Comentarii pe articolul Presedintele Regatta: Scaderea preturilor in sectorul rezidential, o fata morgana


Lumi paralele

Marian Stancu la 9 Octombrie 2008, ora 10:55
Lumi paralele
Domnul Uzunov se pare ca nu traieste in aceeasi tara cu noi sau nu intelege ce se intampla! In cel mai bun caz arunca pe piata astfel de afirmatii in speranta sa diminueze afectarea businessului imobiliar, ceea ce in conditiile actuale este inevitabil.
Haideti sa ne gandim la acel consumator final despre care vorbeste (corect) domnul Uzunov ca a devenit centrul interesului pietei. De unde are el bani pentru investitii imobiliare? Din alte tranzactii sau, cel mai des, de la banci. Ce se intampla cu bancile in aceasta perioada? Cresc costurile, diminueaza sumele pe care le ofera, inaspresc conditiile de acordare - avans, garantii. Deci acesti clienti finali vor avea mai putini bani de investit si mai scumpi. Unii nu vor mai investi, considerand costul vs risc prea mare. Altii vor investi, dar sume mai mici. In conditiile acestea, este evidenta o scadere pe termen scurt a cererii precum si a pretului oferit, deci si a pretului imobilelor.
Orice speranta ca piata imobiliara sa nu fie afectata este...o fata morgana.
Erp Imobiliare la 9 Octombrie 2008, ora 22:53
Totul s-a terminat in imobiliare anul acesta in ianuarie. Preturile sunt in cadere libera, nu exista clienti iar cei care exista sunt drastic limitati de banii pe care ii mai pot obtine de la banci. Sa spui ca preturile in scadere reprezinta o "fata morgana" denota faptul ca traiesti in anii 2006-2007 sau chiar mai devreme. Preturile apartamentelor vechi de bloc a cazut cu 20% in 8 luni pe fondul lipsei totale de CERERE. Simplu ca buna ziua. Nu inteleg de ce toata lumea ezita sa recunoasca adevarul. Totul s-a terminat in ianuarie 2008. Nu credeti ? Incercati sa va vindeti terenul sau garsoniera la "pretul pietei".

  Inapoi la articolul Presedintele Regatta: Scaderea preturilor in sectorul rezidential, o fata morgana

Setari Cookie-uri