Comentarii pe articolul O oaza turistica in lumea araba


Tunisia

Elena Neagoe la 9 Octombrie 2008, ora 17:55
Tunisia
Am revenit ieri din tara plina de soare si nisip fin ca zaharul pudra impregnat cu particule fine de cuart, atat pe plaja, cat si in apa calda la temperatura de 29 grade, in aer! Am cautat 5 zile sa aducem acasa niste piericele, asa cum am facut la alte mari, dar n-am reusit! Numai nisip de pudra, cald si primitor! Am crezut ca nu e adevarat, incepand cu transportul aerian, cu transportul de la aeroport la Hotel, cu ordinea, curatenia, abundenta de la micul dejun si cu oamenii lor, constienti ca TURISMUL le este Aerul si Viata!
Ceea ce ne-a frapat cel mai mult a fost faptul ca nu mai se auzeau megafoane de enspe ori pe zi, ci numai seara, chemand musulmanii la rugaciune! Localnicii au evoluat! Era si pacat si este explicabil cata vreme atatea popoare au trecut peste ei si atatia musafiri din Europa au, saptamanal! Pe ici pe colo, mai zaresti o musulmana imbracata traditional; in rest....toata lumea in haine moderne, iar barbatii - functionari de stat sau bussinesman-i -, numai in costume cu cravata! Peste tot am fost intampinati cu amabilitate si rabdare! M-a surprins insa faptul ca eu, exprimandu-ma in limbajul lor uzual, minimal, NU AU RAMAS ENTUZIASMATI! Eu, de exemplu, as muri de fericire sa aud un strain, exprimandu-se impecabil (minimal) in limba romana! Am simtit ca nici la ei PATRITISMUL nu mai este o bucurie spirituala! In Sahara n-am fost; erau prea multe provocari pentru un cuplu la "varsta a 3-a"!, dar am fost la Tunis, la Cartagina, la Seara Beduina si la Muzeul BARDU, care detine aproape 500 de mozaicuri diferite, unic in lume !
Cu mai putin de 300 euro (ne-am inscris cu 8 luni inainte) si cu excursiile separat platite, n-am cheltuit mai mult de 500 euro de persoana, cu trenul in Romania cu tot si cu ceva mancare neperisabila pentru masa de seara, ca numai seara ne erafoame, avand micul dejun asigurat de ei! Dupa excursia din Corfu, am zis ca ne mai intoarcem acolo, desi pietrele si pietricelele mii de pe plaja si din apa, mereu ne-au dat dureri, dar acum, ne-au facscinat nisipul, plaja, apa si tot ceea ce apartine Tunisiei!
De aceea recomandam, cu toata responsabilitatea, aceasta tara, al carei ctitor al TURISMULUI a fost un roman de-al nostru: Gheprghe Sebastian! Cum nu vii tu, Sebastiane, sa-i inveti, si pe ai tai, turismul?
Cu sinceritate,
Elena & Alex

  Inapoi la articolul O oaza turistica in lumea araba

Setari Cookie-uri