Comentarii pe articolul Adevarul lanseaza astazi topul primilor 500 de miliardari romani


Jumatate de miliard de lire sterline, spaga pentru Nastase de la Mittal

Tm la 13 Octombrie 2008, ora 15:35
Jumatate de miliard de lire sterline, spaga pentru Nastase de la Mittal
Jumatate de miliard de lire sterline, spaga pentru Nastase de la Mittal

Scris de Simona Fica
Luni, 13 Octombrie 2008 11:07

In urma cu sapte ani, procurorii din Marea Britanie isi acuzau premierul, pe Tony Blair, de trafic de influenta, in favoarea magnatului indian Lakshmi Mittal, trafic facut nici mai mult nici mai putin decat sub nasul romanilor creduli, care au crezut ca l-au prins pe raj Kapur de coada atunci cand Mittal a pus mana pe siderurgia romaneasca. Mai exact, Tony Blair l-a convins pe omologul sau de atunci din Romania, Adrian Nastase, sa vinda toata industria siderurgica a tarii indianului Mittal. Acesta, la rindul sau, a facut si el un gest generos, contribuindt la fondurile partidului laburist englez si ale PSD, cu suma de un miliard si jumatate de lire sterline.

In noiembrie 2001, Lakshmi Mittal a parafat, la Londra, impreuna cu fostul ministru pentru privatizare al Romaniei, pesedistul Ovidiu Musetescu (si in prezenta lui Blair si a lui Nastase), vanzarea pachetului majoritar de actiuni al Sidex Galati, preluare care s-a lasat apoi (in Anglia!) cu un megascandal politic. Premierul britanic Tony Blair a fost acuzat de trafic de influenta pe langa omologul sau roman de la acea vreme, Adrian Nastase. Blair i-a trimis o scrisoare lui Adrian Nastase, in care-si arata satisfactia cu privire la un eventual parteneriat al Sidex cu Mittal Steel, subliniind ca aceasta vanzare va spori sansele Romaniei la integrarea in UE, si multumindu-i lui Nastase pentru intelegere si cooperare.

Scandalul izbucnea la numai o luna dupa ce miliardarul indian donase Partidului Laburist, condus de Blair, suma de un miliard de lire sterline, surse din serviciile secrete britanice dezvaluind abia acum reporterilor Timpului Adevarului ca exista dovezi concrete care arata ca si PSD i-au fost donate de Mittal, in aceeasi perioada, inca o jumatate de miliard de lire!. Oficialii britanici au confirmat si ei autenticitatea scrisorii, dar si faptul ca Blair a declarat anchetatorilor sai ca recompensa Mittal a continuat, atat catre Partidul Laburist, cat si catre PSD, inclusiv pana anul trecut, cand ambele partide au mai primit donatii de inca 3 miliarde de lire sterline.

Asadar, in Romania, indianul si-a continuat activitatea filantropica fata de de PSD, contribuind din greu la dezvoltarea afacerilor personale pentru o mare parte dintre politicienii de virf din acest partid. Bineinteles ca regulile jocului nu s-au schimbat si, la fel ca la Londra, Adrian Nastase a primit mai multe clocitoare pentru ferma aviara de la Cornu. Bineinteles ca prosperitatea financiara a fostului prim-ministru roman a insemnat, in mod implicit, un dezastru economic pentru Romania! Chiar daca la centru lucrurile erau aranjate si spagile impartite, era nevoie, nu-i asa, si de un sprijin masiv in teritoriu. Intreaga afacere s-a derulat prin intermediul miscarii masonice.

Interesant este faptul ca directorul general de la Combinatul Siderurgic din Hunedoara este Doru Ghita, acelas Doru Ghita membru marcant al masoneriei, acelas Doru Ghita fost senator PDSR, acelas Doru Ghita care a fost initiat in masonerie de Adrian Nastase. In miscarea masonica din judetul Hunedoara s-au inscris, de-a lungul timpului, nume grele. De exemplu, fostul senator PDSR Doru Ghita (care s-a si implicat pentru ca in Hunedoara sa functioneze o noua loja), Gheorghe Ivan, fost prefect si deputat PDSR al judetului, presedintele pedeserist al Consiliului Judetean - Mircea Ioan Molot - primarul PNL de atunci al municipiului Deva, Mircia Muntean, Gheorghe Barbu, fostul ministru al Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si vicepresedinte al Partidului Democrat, directorul Directiei Drumuri Judetene, Ioan Prip, sau Florin Marza, directorul "Electrica".

Din Loja de la Petrila fac sau au facut parte: fostul prefect PSD de Hunedoara, Sorin Apostu, fostul deputat PSD Ioan Rus, fostul director adjunct al AJOFM, Haralambie Vochitoiu, directorul Regiei Autonome a Apei Valea Jiului, Gheorghe Cioara, fostul sef al Regiei Autonome a Apei Valea Jiului, Mihai Gireada, directorul comercial al CNH Petrosani, Mihail Stoicescu, fostul director general al CNH, Ilie Balanescu, sau directorul "Hidroconstructia" Hateg, Radu Ioan.

Oficial, Adrian Nastase nu a neagat niciodata contributia guvernului roman la jaful national privind siderurgia romaneasca. Interesant este faptul ca acelasi motiv ("trebuia sa accept, ca altfel nu ne mai primeau in UE") a fost folosit si atunci cind Nastase incearca sa justifice un alt dezastru al economiei romanesti - afacerea Petrom.

Persoane care TREBUIE cercetate, alaturi de toti cei de mai sus, sunt: Ronald Lauder (proprietarul CME si adevaratul proprietar al ProTV), Ion Tiriac, Victor Babiuc, Virgil Magureanu, Dinu Patriciu, Horia-Roman Patapievici, Dan Voiculescu. In numarul urmator, va vom spune care este rolul acestora in distrugerea siderurgiei romanesti si ce alte tunuri au dat ei, impreuna cu Nastase in defavoarea economiei nationale! (va urma)


Simona FICA


  Inapoi la articolul Adevarul lanseaza astazi topul primilor 500 de miliardari romani

Setari Cookie-uri