Comentarii pe articolul Criza financiara, explicata copiilor: 'O petrecere care se termina prost'


Nasol

Nyku la 13 Octombrie 2008, ora 16:41
Nasol
Buna ziua.Ma numesc Ene Nicolae si sunt broker de credite(consultant financiar).Legat de noile norme BNR c e pot sa va spun decat ca sunt pe o parte bune dar pe de alta parte rele.Sa recapitulam un pic:BNR a scazut gradul de indatorare pt ca intradevar , la noi oamenii au rate cu mult peste ceea ce le permite venitul.Dar nu inteleg un lucru: de ce bancile au marit dobanzile? Pt ca pana la urma un client care lua inainte o suma de 10.000 ron astazi ia doar 7.500 ron dar de fapt plateste aceeasi rata. Unde este avantajul ca nu il vad?
Spartakus la 13 Octombrie 2008, ora 20:29
OK, deci este confirmat oficial ca nu e nici o criza. Am mai spus-o, criza e cind n-ai, nu cind se fac altii ca le merge rau si vomita. Bancile si creditorii s-au lafait in nepasare si au ajuns la fundul sacului. Ceea ce inca nu se spune este ca nici statul na da degeaba. Nu e vorba de nici o nationalizare niciunde. Statul da bani unor banci cu termene precise SI CU DOBINZI CLARE. Bancile se vor face bine si peste X ni statul va cistiga bani mai multi decit a dat acum. Restul este caracter uman. Sau lipsa acestuia. Peste tot. La fel!
Boldfrank la 14 Octombrie 2008, ora 00:02
Bancile au marit dobinzile pentru ca nu mai exista lichiditate in piata aproape deloc si pentru ca vor sa isi mareasca profiturile pentru a compensa pierderile.....
Yo la 14 Octombrie 2008, ora 10:02
pai e destul de clar : e mai greu de obtinut un credit , e mai mic =>bancile au lichiditate ridicata si dificultati de plasare => pentru a-si mentine rentabilitatea trebuie sa creasca dobanzile . pana la urma cresterea economica bazata aproape exclusiv pe consum e reprimata ceea ce mi se pare corect . nu poti sa consumi la infinit bazandu-te pe castiguri viitoare care insa nu sunt garantate in vreun fel .
Gogo la 14 Octombrie 2008, ora 12:59
Nu mai imprumutati.Cel mai bogat om e cel care nu are datorii.Si cu asta sunteti scutiti de dureri de cap.Am aproape 60 de ani dar nu am luat in viata mea un leu de la stat.Ma simt excelent sunt un om relizat iar banii pe care ii mai am sunt la adapost sigur.FACETI LA FEL SI NU VE-TI REGRETA !
Presedintele la 14 Octombrie 2008, ora 14:08
Ene, lasa-te de meserie !!!!
Cristian la 14 Octombrie 2008, ora 17:07
D-l Gogo, poti sa imi zici si mie cum as putea fericit cand salariul meu de 400 de euro se duce pe facturi si desi sunt un caz fericit ca am garsoniera ma gandesc cu groaza ca nu o sa imi pot lua niciodata doua camere sau masina fara credit? Si tine minte ca nu am credite dar nici bani la saltea ca dumneata. Mai bine ne-ati lasa in pace ca mult bine ne-ati facut cu toate ideile voastre. Uiti ca generatia ta conduce tari, banci, firme si ca putinii patroni de 30 de ani s-au strecurat cu greu printre mafiotii si securistii care acum au 60 de ani?

Pentru Ene, lasa-te de meserie, e clar ca ai caracter si nu intelegi de ce companiile profita de oameni. Ma bucur ca mai sunt si oameni buni dar acum e vremea leprelor. Pentru scurt timp insa.

  Inapoi la articolul Criza financiara, explicata copiilor: 'O petrecere care se termina prost'

Setari Cookie-uri