Comentarii pe articolul Decizia CCR, catastrofala? Analistii vad un curs de 4 lei/euro


salariu de bugetar

Avram la 16 Octombrie 2008, ora 08:18
salariu de bugetar
cati stiu oare ca salariile bugetarilor nu se supun (toate) contractului colectiv de munca la nivel national? ca un abslovent de master, care se angajeaza in domeniul culturii (pentru care este pregatit), primeste un salariu de debutant de aproximativ 600 si ceva de lei net?
daca salariile se maresc procentual se pastreaza si chiar se maresc inegalitatile in randul aceleiasi categorii salariale. daca insa se schimba metoda de calcul si baza legislativa, se elimina niste frustrari care momentan sunt prost directionate. o astfel de crestere, cu 50%, ar fi contra oricarui principiu al dezvoltarii durabile... de fapt e prost pusa problema din start. pe cand numai sefii bugetarilor au salarii mari, atentia publica e deturnata de la adevarata problema.
Dori la 17 Octombrie 2008, ora 11:57
Da, asa este sunt salarii foarte mici in sistemul bugetar, in administratia publica, un absolvent de studii superioare si master abosolvit, dupa 3 ani vechime, ia un salar de 7 mil, iar sefii iau salarii de 3 4 ori mai mari.Marirea procentuala nu ar face decat sa favorizeze tot pe cei cu salarii foarte mari . Trebuie stabilite niste grile de salarizare , sa se tina cont de pregatirea profesionala si sefii sa aiba doar o indemnizatie de conducere.
Dada la 17 Octombrie 2008, ora 13:30
da veti dreptate
eu sunt bugetar si iau dupa 5 ani de munca 7 mil net
Nicolae Dimitriu la 19 Octombrie 2008, ora 10:16
Romanii nu sunt sanatosi la cap, prefera sa munceasca pe nasturi, si dupa 2-3 luni de munca incep si tipa ca nu sunt platiti corect! Este economie de piata si pentru firmele particulare si pentru stat. Nimeni nu-i opreste pe functionari sa isi caute de munca bine platit. Dar cred ca se pune problema altfel: de ce sa plec de aici, unde este cald si bine, unde mai mult stau, programul se termina la 4 si sparg usa sa plec acasa, unde nu trebuie sa gandesc prea mult ca oricum nu ma lasa sefii!!! Am avut 4 anunturi de angajare intr-o saptamana intr-un ziar f citit si nu m-a sunat nimeni sa intrebe conditii, salariu, etc. NIMENI!!!! Daca ar fi concurenta normala in tara asta ar avea si cei ce lucreaza la stat salarii mai mari! Poate ca multi ma vor injura dar asa vad eu realitatea zilelor acestea! Romanul NU vrea sa MUNCEASCA! Un absolvent de facultate, ce nu a lucrat o secunda in timpul facultatii cere la prima angajare 1000 euro, falefon, masina, secretara, etc. Astia sunt oamenii si cu ei defilam!

  Inapoi la articolul Decizia CCR, catastrofala? Analistii vad un curs de 4 lei/euro

Setari Cookie-uri