Comentarii pe articolul Colliers: Criza internationala afecteaza piata rezidentiala locala


O analiza cu manusi albe

Mircea Lamurean la 16 Octombrie 2008, ora 15:33
O analiza cu manusi albe
Analiza tip Harvard ? aproape sigur. Fara realism si logica aritmeticii simple.
Avem materiale de constructii mai scumpe ca in alte tari iar forta de munca este mai latina (neperformanta, scumpa, oscilanta..etc). Avem iluzii cu carul : tot felul de dezvoltatori care au adus bani tocmai din fondurile care reprezinta cauza dar si efectul bubble-ului spart recent in cea mai mare criza financiara a vremurilor; anunturi stufoase, proiecte marete, creditari si tirguri imobiliare, agentii etc. Dar avem si cei mai multi proprietari de imobile/cap de familie, un nivel de trai modest inca, un nivel de creditare greu sustenabil, companii care inca nu-si pot permite luxul unor birouri scumpe,....etc
Apar uneori in ziare articole de tipul indemnului patriotic mascat, cum ca pretul pe mp in capitala e in crestere, sau ca un nou proiect imobiliar e pe cale sa apara, sau ca averea lui X a crescut din pix, pe baza pretului /mp.
Ori fara bani, fara dorinta si putinta, sa avem pardon. Piata imobiliara romaneasca, ca un balon local, s-a cam spart si vor urma scaderi de pret pina la nivelul la care apar cumparatorii, care nu prea sunt de fapt si oricum stau prost la lichiditati.

  Inapoi la articolul Colliers: Criza internationala afecteaza piata rezidentiala locala

Setari Cookie-uri