Comentarii pe articolul Un manager de fond de hedge ataca bancherii: Va multumesc ca m-ati imbogatit, idiotilor


Cine a inteles?

Silviu la 22 Octombrie 2008, ora 15:23
Cine a inteles?
Cine a inteles cum a reustit evreul asta sa multimplice de 8 ori profitul intr-un an? Eu nu sunt economist si nu am inteles mare lucru din acest articol, poate sa-mi explice cineva "babeste"?
Multumesc.
Moise Niculae la 26 Octombrie 2008, ora 12:44
Pentru Silviu (nu trebuie sa fi economist), ... x 8 profit intr-un an se face cu tranzactii in marja ... mecanismul este simplu si foarte vechi ... in estenta este un risc enorm ... dar si daca esti pe val castigul este pe masura ... acest mod de a "investi / paria /juca etc" este accesibil oricui, chiar si tie.
Da ... are dreptate ... a zis babeste si eu i-am facut un sumar ...
Deci: ai o suma 100 lei, te duci cu ea la un broker si cumperi / vinzi o actiune, un indice, o moneda, ... care are (si toate au) o variatie. Volumul de unitati din ceea ce cumperi tu este de 10 / 50 /100 ... sau mai mult, mai mare decat suma cu care tu vii ca si garantie si o pui in joc. In cazul nostru: 1000 / 5000 / 10000 ...s.a.m.d. lei. Daca cursul se misca in directia ta ... castigi, daca se misca impotriva ta pierzi, ... contul tau de 100 lei se va mari sau micsora in functie de amplitudinea miscarii pretului ...
In mare cam asta este, ... omul asta a avut noroc (asa cum zice un cititor mai sus, in aceste cazuri norocul nu prea apare de 2 ori la rand) ...etc. Si consider ca este o miscare inspirata ca s-a retras, cat despre cum isi va gestiona sansa asta depinde de el, pana la urma asta este farmecul ...nu?
Silviu daca esti lamurit este ok, daca nu spune-mi si compltez.
Bafta

  Inapoi la articolul Un manager de fond de hedge ataca bancherii: Va multumesc ca m-ati imbogatit, idiotilor

Setari Cookie-uri