Comentarii pe articolul Povestea unui investitor in vremuri de criza


doresc sa joc la bursa

Morariu Daniel la 22 Octombrie 2008, ora 16:16
doresc sa joc la bursa
care sunt primi pasi si ce suma de bani trebuie sa investesc de anceput
de ce conexsiune am nevoie la internet sa fiu on line
si dupa cat am anteles eu am nevoie de un brocker cum pot sa am acest brocker
cu un contract semnat de amandoua parti
va multumesc
curespect Daniel Morariu
Razvan Popovici la 22 Octombrie 2008, ora 19:33
As zice intai sa te gandesti la ce bursa vrei sa joci, pe ce durata te astepti sa tii ce ai cumparat (pot fi minute, ore, zile, saptamani, ani), daca vrei sa castigi din dividente sau din variatia de curs. Trebuie sa te gandesti daca tu vrei sa iei deciziile de cumparare/vanzare, sau vrei ca altcineva sa le ia. Trebuie sa te uiti la multi factori, ai intuit bine suma minima, mai departe, trebuie sa vezi care sunt comisioanele de tranzactionare - si aici nu inseamna ca brokerii cu comisioanele cele mai mici (procentual/valoare absoluta) sunt cei mai buni, eu raportez comisionul procentual la deviatia standard al cursului in cazul tranzactiilor speculative, pentru ca acest comision il platesc din castigul potential la tranzactionare, sau raportul dintre comision si dividente ambele procentuale, in cazul investitiilor. Trebuie sa stii ca sunt mai multe burse, care tranzactioneaza intre anumite ore. Practic orice se tranzactioneaza, de exemplu poti tranzactiona actiuni, monede, produse alimentare, etc in diferite colturi ale lumii.

Conexiunea de internet .. cu cat mai buna cu atat mai bine, eu am cel mai ieftin DSL, 1Mb/sec.
Cristi la 23 Octombrie 2008, ora 01:55
Primul pas este spre oglinda si sa te intrebi cati bani poti sa pierzi fara a ti se schimba modul de viata. Tu stii cat este aceasta suma in functie de ce venituri ai. Cati bani poti economisi in 2-3 luni si nu o sa-ti para rau ca ii poti pierde?

Dupa ce ai hotarat suma, iti alegi un broker. Poti cauta pe internet sau pe site-ul bursei (www.bvb.ro) sau daca vrei sa discuti si pareri despre diversi brokeri, poti intra pe site-ul despre care e vorba si in articol, http://www.LaBursa.ro, si discuta in direct pe forum, afland diverse pareri, cu cei prezenti acolo.

Eu folosesc in general internet prin cablu insa cand ma deplasez prin tara folosesc internetul printr-un telefon mobil si pana acum nu am avut probleme.

Cand iti alegi brokerul te sfatuiesc sa vezi si platforma de tranzactionare inainte de a semna orice contract, pentru a avea siguranta faptului ca iti place si te vei obisnui usor cu ea. Sa vezi nivelul comisioanelor practicate si cat de usor iti este sa comunici cu ei, cat de bine te trateaza. E important pentru ca dupa, de lucrurile astea poate depinde castigul sau pierderea uneori.

In rest, invata pe cont propriu si nu te lasa influentat de sfaturi date de x sau y. Sau daca le crezi bune, mai verifica inainte de a lua o decizie. Asta pentru ca sa nu iti para rau mai tarziu.
Succes.
Mihai la 24 Martie 2009, ora 21:09
pai . as vrea sa incep singur .. sa nu trebuie sa depind la inceput de nici un broker .. si care e suma acceptabila pentru a incepe sa joci la bursa ?
Cristi la 26 Martie 2009, ora 17:35
Mergi pe www.bvb.ro si alege o firma de intermediere prin care vei putea cumpara sau vinde actiuni. Sau daca vrei pareri despre una sau alta dintre firme, poti intra si pe site-ul creat de mine, www.LaBursa.ro si vorbim in direct pe chat despre ce SSIF ar fi mai bun pentru tine.

Vezi ce conditii au, cati bani trebuie sa ai minim pentru deschiderea unui cont.

Dupa care depinde de tine cand incepi. Iti faci cont la ei si le transmiti ordine.
Daca preferi sa le transmiti ordine online, alege pe cineva care are si platforma de tranzactionare online, daca nu, telefonic sau mergi la ei sa dai ordinele. Depinde de broker. Broker se numeste cel care iti preia ordinele pentru a fi trimise in piata.

Bafta! Si atentie la ce decizii iei.
Dan la 30 Aprilie 2010, ora 23:54
Vorbind despre site-uri bursiere, am gasit unul nou: www.stockpedia.ro
E la inceput, dar are niste chestii interesante.

  Inapoi la articolul Povestea unui investitor in vremuri de criza

Setari Cookie-uri