Comentarii pe articolul Majorarea salariilor in sistemul bugetar si efectele asupra pietei de capital


Legaturi invizibile

Ramona la 27 Octombrie 2008, ora 11:22
Legaturi invizibile
Sunt doar la inceputul carierei mele de economista, insa pot sa imi dau seama ca marirea salariilor profesorilor cu 50% nu are nici o legatura cu bursa de valori, in sensul ca pentru aceasta marire nu se aloca fonduri noi de la bugetul de stat (deci acesta nu va fi afectat), singurul lucru care se va intampla va fi acela ca mnisterul invatamantului isi va gestiona altfel bugetul propriu (de ex. o sa reduca din evenimentele nefolositoare, o sa zugraveasca 3 scoli in loc de 5 s.a.m.d.). Asa ca nu inteleg de ce asa zisii specialisti fac aceasta legatura invizibila intre cele 2 evenimente.
Si inca un lucru, poate ca ni se pare mult cand auzim marirea salariului unui profesor cu 50%, dar ar fic azul sa gandim si valoric. Un profesor, la nivel de liceu, scoala generala, debutant, castiga in primii 5-6 ani ai carierei sale aprox 800 Ron, adaugand aceasta marire va castiga 1200 Ron...Vi se pare mult? Aici vorbim de oamenii care ne invata copii. Singurul lucru care se putea face in aceasta lege (si nu s-a facut) este acela de a face o diferenta intre salariile profesorilor universitari si cele ale profesorilor postuniversitari, pentru cei de la nivelul universitar ar fi trebuit sa se aprobe un alt procent pentru ca este o diferenta prea mare intre cele 2 categorii din invatamantul romanesc.
Sarkany Istvan la 27 Octombrie 2008, ora 14:59
Din pacate de vro 18 ani se tot maresc procentual salariile. Daca tot fac o prostie din asta... de ce da 50% care sa adanceasca diferenta intre un prof univ si un debutant (unul 5000 altul 700) in loc sa dea de exemplu 500-1000 de lei in plus pentru toti. Asa cine a avut mult o sa aiba si mai mult, cine a avut putin o sa aiba cu un pic mai mult.. dar sa vedem noi inflatia si somajul de la anu.

  Inapoi la articolul Majorarea salariilor in sistemul bugetar si efectele asupra pietei de capital

Setari Cookie-uri