Comentarii pe articolul Cea mai dura veste pentru economia romaneasca: S&P a redus ratingul Romaniei


Ratingul Romaniei

Robert Bende la 28 Octombrie 2008, ora 09:21
Ratingul Romaniei
In contextul crizei finanaciare mondiale care in mod sigur va conduce la criza economica, as califica reducerea ratingului Romaniei ca o arma strategica al marilor puteri economice, aruncata in lupta finala al razboiului rece (cel economic) arma cu care se urmareste retragerea capitalurilor investite in Romania si redirectionarea acestora in tarile de origine (Germania, Italia, Anglia, SUA, etc) in vederea rezolvarii crizei financiare locale.

In masura in care investitorii au incredere in institutiile care stabilesc ratingul de tara, reducerea ratingului Romaniei poate avea consecinte foarte grave privind capitalul productiv al tarii, nu numai prin cresterea dobanzilor la creditele acordate bancilor romanesti si ca urmare scumpirea acestor credite acordate firmelor din Romania, ci ca urmare si al acestui factor, prin relocarea multor producatori cu capital strain care utilizeaza resurse umane la noi, cum ar fii fabricile de confectii textile, de pantofi, de centuri de siguranta si airbaguri, de telefoane, etc, lasand in urma lor un deficit bugetar atat de imens incat parlamentul va trebuii sa reduca majoritatea salariilor bugetare, in loc sa le majoreze cu 50% in plina criza economica.

In concluzie, prin deductie logica consider ca reducerea ratingului Romaniei este ceva artificial, deoarece bancile din Romania s-au imprumutat de la bancile straine si in perioada anterioara crizei financiare, iar declansarea crizei financiare in SUA nu poate fi motiv pentru cresterea riscului de tara in Romania, ci este risc de tara in SUA si alte tari cu probleme financiare unde inflatia reala a fost ascunsa cu grija pana acum.

Astfel, in spirit de patriotism, ar fi de asteptat ca atat Presedintele Romaniei cat si Primul Ministru, sa faca declatatii pentru presa internationala in vederea combaterii acestei alarme false, fiind bine stiut ca presa este si ea o arma startegica in razboiul economic prin contiuntul informatiilor propagate.
Bogdan Hritac la 28 Octombrie 2008, ora 12:44
Robert Bende - felicitari. Un comentariu foarte pertinent. Iti impartasesc parerea si vreau sa adaug urmatorul lucru - aceste ratinguri, din punctul meu de vedere, reprezinta doar o posibilitate de influentare/manipulare a investitorilor naivi (daca pot spune asa). Se stie ca factorul psihologic este foarte important in cazul unui investitor. Si in cazul afacerilor/investitiilor e ca pe bursa - exista ursi, exista tauri si exista si oi. Sper ca noi, romanii, sa nu fim afectati de acest rating oarecum incorect si descurajant si sa nu ajungem in postura oilor.
Un Om,Un Roman la 28 Octombrie 2008, ora 15:55
Prieteni.

este mult prea greu sau poate nu poate frica este cea care ne tine sau poate spalarea creierului uman(la nivel mondial).mai multe nu spun pentru mine a fost de ajuns sa vad asta :
http://www.zeitgeistmovie.com sau variantele traduse(Zeitgeist)

Imi permit sa va recomand acest film ...mai ales celor de la FMI si alte deastea din afara ...

Crezi ce vrei sau nu crede! Spune mai departe despre el sau nu spune!
Au fost gasite contra argumente:poti sa le crezi sau nu! Poti sa spui mai departe despre ele sau nu!

Cand reusesti sa stai intre doua adevaruri si sa-ti creezi propriul adevar atunci,este doar parerea mea,ti-ai gasit identitatea,constiinta si demnitatea!
Totdeauna este Raul si Binele de ce nu exista nimic intre??!!

Este un film interzis(?!) Este un Adevar bun sau rau!! Dar este un adevar!cred ca asta ar trebui sa dea de gandit
Dar oare mai putem gandi??

Si apropos,citeam mai jos ,:
"Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Wall-Street incurajand publicarea comentariilor voastre. Aparitia acestora pe site presupune insa verificarea noastra prealabila, aici urmand sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a edita / elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii."
....comentarii pertinente?!...comentariu care nu raspunde acestor principii?!....Pricipiile voastre sau ale ziarului? ...ok...am inteles:

Traiasca America! Sanatate bancherilor! Bine le-ati facut la irakieni! Prindeti-l pe Bin Laden! Bine ca ati redus ratingul!....e ok? Corespunde principiilor?




Marian Barbu la 28 Octombrie 2008, ora 21:54
Datorita bancilor romanesti a scazut ratingul de tara. Au cumparat euro cand el era in crestere....si brusc a scazut. Cati bani au pierdut? Au marit dobanzile nejustificat incercand sa micsoreze pierderile suferite. Dar ROMANUL de rand nu mai e cel care era inainte, sa taca si sa plateaasca pentru greselile altora. Scaderea ratingului de tara va duce la prabusirea leului, si automat la cresterea euro. Asta si-au dorit ei, nu? Sa micsoreze pierderile.
Sunt sigur ca bancile au lucrat la scaderea ratingului de tara, pentru a-si scoate pierderile si chiar pentru a scoate profit, pe urma caderii leului.
Valentin Cudric la 29 Octombrie 2008, ora 09:13
Cumva Standard & Poor's acordasera un rating AAA marelui grup AIG, scapat (si el) de la faliment de Statul American ???

Cine mai are incredere in agentiile de rating?!?

Ionescu Cristian-Teodor la 2 Noiembrie 2008, ora 08:22
Suntem o natie de toleranti indusi.........................

  Inapoi la articolul Cea mai dura veste pentru economia romaneasca: S&P a redus ratingul Romaniei

Setari Cookie-uri