Comentarii pe articolul Stratfor: Romania, predispusa la colaps economic


Sclavia moderna.

Marian la 30 Octombrie 2008, ora 14:08
Sclavia moderna.
Noi inprumituri ale Romaniei inseamna inrobirea noastra pe urmatorii 30 de ani.
Oare toti trebuie sa fim niste simpli chiriasi in tara noastra ?
AUTONOMIA este singurul lucru care ne poate vindeca de aceasta plaga care se numaste banca mondiala.
Zilele asa zisei economi de piata sant in declin, piata monetara este si ea in cadere libera in viitorul apropiat banul nu va mai fii interesant si va lasa locul trocului (barther). Speram in caderea monedei pe glob intr-un timp cat mai scurt , ar trebui ca fiecare sa depunem un efort sa consumam cat mai putin petrol si energie electrica de la RENEL si sa incurajam consumul energiei neconventionale.
Luiza Mihai la 1 Noiembrie 2008, ora 16:48
Dupa ce au generat aceasta criza financiara care s-a extins pe tot globul ce incredere putem sa mai avem in analizele efectuate chiar de aceste organisme aflate in descompunere?Niciuna!
Cozmean Nelu la 1 Noiembrie 2008, ora 17:02
DA Mariane ai dreptate santem sclavi moderni ! si orce am face tot sclavi ramanem !.
Prea mici pentru colosi ca B.M si FMI .
Liliana Ieremciuc la 1 Noiembrie 2008, ora 20:09
Romania nu are deficit de lichiditate, ba mai mult s-a confruntat la un moment dat cu un excedent, iar decizia S&P de scadere a rating-ului mi se pare pripita, neavand baze reale. Aceasta impreuna cu atacurile speculative asupra economiei romanesti demonstreaza cat de "neinsemnati" suntem...adica de ce sa nu fim si noi afectati la fel de mult ca si ei? noi avand o crestere economica sustinuta de aprox 8% si un sistem financiar-bancar in care se folosesc mult mai putine instrumente financiare de high risk - (adevarata) cauza a falimentelor in SUA...
cat despre Stratfor, nu stiu care este rolul lor din moment ce este un serviciu privat de informatii si nu vad motivul pt care ar trebui sa se tina cont de rapoartele lor, iar vizita FMI in Romania (la cererea autoritatilor romane) este binevenita pt ca asa se vor atenua incercarile cu orice pret de a ne destabiliza economic. filialele bancilor straine in Ro isi vor returna o parte din capital insa nu vor fi afectate din aceasta cauza pt ca in general romanul mai bine se culca flamand si tot isi plateste rata si oricum bancile scot bani si din piatra seaca...Romania nu are nevoie de imprumuturi straine si va putea trece cu bine peste aceasta criza daca vor fi luate masurile necesare si daca o sa ne vedem NUMAI de interesul nostru!
Lucia Quai la 2 Noiembrie 2008, ora 07:48
Bravo Luiza! Prea incearca americanii sa moara si capra vecinulu!
zaraza26 la 3 Noiembrie 2008, ora 10:23
Eu nu-i zic criza financiara, ii zic reechilibrare. E absurd sa crezi ca suntem o societate cu o economie perfecta, e ca si cu calendarul care trebuie ajustat din cand in cand. Nu le poti potrivi pe toate sa mearga "ca ceasul".

  Inapoi la articolul Stratfor: Romania, predispusa la colaps economic

Setari Cookie-uri