Comentarii pe articolul Banca Transilvania: Nu negociem vanzarea bancii


Ce se intampla cu banii din depozite, daca se vinde?

Necs la 4 Noiembrie 2008, ora 23:38
Ce se intampla cu banii din depozite, daca se vinde?
Ce se intampla daca se va vinde si eu am bani intr-un depozit deschis la aceasta banca?
Vor mai fi garantate daca banca este cumparata de o alta banca care nu participa la schema de garantare a depozitelor?
Ana la 8 Noiembrie 2008, ora 14:24
Bineinteles ca vor fi garantate.

Schema de garantare a depozitelor constituie un instrument de sprijin indirect al supravegherii bancare, contribuind la asigurarea stabilitii sistemului financiar-bancar din Romnia i la creterea ncrederii publicului n acesta.Participarea la schema de garantare a depozitelor din Romnia este obligatorie pentru toate instituiile de credit autorizate de ctre Banca Naional a Romniei s primeasc depozite de la public.

n calitate de instituii de credit membre ale schemei de garantare a depozitelor, acestea trebuie s participe la constituirea resurselor financiare ale Fondului prin plata de contribuii la Fond.

ncepnd cu data aderrii Romniei la Uniunea European, respectiv 1 ianuarie 2007, sucursalele din Romnia ale instituiilor de credit strine avnd sediul n celelalte state membre ale Uniunii Europene nu mai au obligativitatea de a participa la constituirea resurselor financiare ale Fondului, ncetndu-le astfel calitatea de membre ale schemei de garantare a depozitelor din Romnia. n cazul falimentului unei astfel de sucursale, despgubirea deponenilor garantai urmeaz a se face de schemele de garantare a depozitelor din rile de origine.

La nceputul lunii septembrie 2008, n schema de garantare a depozitelor din Romnia erau incluse 33 de instituii de credit persoane juridice romne, din care 32 de bnci i Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP (casa central i cooperativele de credit afiliate).

Sursa: www.fgdb.ro

  Inapoi la articolul Banca Transilvania: Nu negociem vanzarea bancii

Setari Cookie-uri