Comentarii pe articolul Industria auto americana cere ajutorul statului


Economia de piata

Lucretia la 7 Noiembrie 2008, ora 19:20
Economia de piata
Cum e cu celebra economie de piata, mult slavita si cantata? Cea in care statul nu se amesteca? Cum e cu piata libera? Au ajuns americanii - si cine , ditai General Motors si Ford - la mila statului? Sila ti se face. Ipocrizia de calitate, brand american.
Sa mai vina careva sa ne bage pe gat reteta "succesului american" si a prosperei lor economii...adevarul care este? Cand ni se va explica si noua cum e posibil ca acesti colosi sa ajunga sa ceara bani de la stat asa, peste noapte, ca nu mai fac fata dificultatilor cu care se confrunta?
Se cam invata nea caisa-american sa traiasca pe datorie, si prea mult peste cat il tine plapuma.Sa ii fi venit nota de plata?


Ram la 7 Noiembrie 2008, ora 21:04
Sunt perfect de acord cu tine.

Nici nu ar trebui sa ii ajute statul american. Si cum adica pierderi de miliarde de dolari doar ca nu au facut vanzari? Ei ce cred ca oamni trebuie sa cumpere masini cat vor iei doar ca sa nu dea faliment.

Si la fel si cu firmele imobiliare. Gata se ieftinesc apartamentele cu 20% si firmele da faliment.
Iooooo la 7 Noiembrie 2008, ora 21:28
hmmm lucretia marile companii sunt tot timpu ajutate de state Ford la Craiova o sa primeasca ajutoare de stat plus bomboana de pe coliva uzina vanduta la pret de nimik numai pe teren se scoate mai mult ,dacia primeste ajutoare de stat pt uzina de cutii de viteze si centrul de inginerie ,nokia a primit ajutor de stat prin parcul industrial pus la dispozitie ajutoarele sunt variate in plus nokia mai primise ajutoare de stat si de la nemti cand produceau in germania inainte sa se mute la noi, companiile mari au acuma statu la mana ,nu le dau ajutoare de stat nici o problema GM si Ford merg relativ bine in europa si super in Asia se muta frumos acolo si americanii importa masinile care e problema ?,statu vrea sa ii ajute ca sa nu apara zeci de milioane de someri care vezi domne au si familie si care in mod sigur nu i-ar mai vota ,deci nu capitalismu e de vina statul e ,cine a dat scutire de taxe pt hummerree????????? o nebunie in sua ,cine tine taxe mici la petrol in timp ce europa are benzina dubla????? cine tine taxele mici pe masini? statu ,statu i-a invatat prost pe constructorii de masini diin sua e vina lui ,deci e datoria lui sa-i salveze,i-ar fi salvat mai uosr daca cresteau gradual pretu la benzina pana la valorile europe ,dar deh cand ford si GM au diviziile SUA si restu lumii asta spune tot ,fordu va da diviziei de designeri si ingineri din europa rolul de a realiza noile masini din SUA
Nelu la 8 Noiembrie 2008, ora 18:08
Salut,
Se pare ca americanii au inceput cu ani in urma sa confunde economia libera cu libertinajul economic(asa cum sunt multe lucruri de pe meleagurile lor). Situatia actuala confirma acest lucru.Se cere ajutorul statului pt. supravietuire.De ce n-au acceptat si un control al statului inainte de acest dezastru care zguduie economia planetei?
Marile salariij al managerilor care au generat aceasta criza s-au platitv pt . succese. Ce platesc acesti "experti ",acum ptentru pierile generate de lacomia personala aflata la umbra actionarilor ,care erau foarte multumiti de dividende . Ce au pazit consiilile de administrate ?

Pe curand
Nelu

  Inapoi la articolul Industria auto americana cere ajutorul statului

Setari Cookie-uri