Comentarii pe articolul Cum vad romanii majorarea salariilor profesorilor cu 50%


Cum......restructurare

Smecheru" la 10 Noiembrie 2008, ora 10:37
Cum......restructurare
Restructurarea invatamantului trebuie sa inceapa cu revizuirea programelor,eliminand din acestea informatiile inutile.Dupa acest pas numarul de catedre va scadea parte din profesori vor deveni someri,vor ramane in sistem cei intradevar valorosi .Numai dupa aceste miscari sa se ridice lefurile.Reforma nu se incepe cu majorarea salariilor si dupa ssta toate vor ramane neschimbate.Nimeni din conducerea invatamantului nu este pentru reforma,lucreaza spiritul de casta de a mentine un numar f.mare de catedre si o materie stufoasa.Numai asa se protejeaza de somaj.Cei care au votat majorarea erau in numar f.mare profi universitari.Si atunci de ce ne miram ca la ei este o crestere de 74%.Sa nu uitam ca in invatamant sunt si o gramada de sporuri care se aplica dupa marirea bazei.Cine gandeste pricepe!
Marius Oita la 10 Noiembrie 2008, ora 10:59
Cat sa se mai scoata din manualale alea care deja au devenit numai poze si carti de colorat?

In anii '80 - '90 invatam cu drag din niste carti stufoase de cate 200 de pagini, grele, pline de informatii.

Invatam cu drag, invatam ptr. ca imi placea sa descopar lucruri noi; rasfoind insa un manual din anul 2008 constati ca acesta a fost atat de stilizat, incat, in afara de Tiltul cartii, ca text mai gasesti doar explicatiile si numele pozelor, eventual a graficelor.

REZULTATUL:
Calitatea catastrofala a invatamantului; repetenti, abandonuri, olimpici tot mai putini...

DE CE?
Tudorel Puscasu la 10 Noiembrie 2008, ora 16:09
nu sunt de acord cu majorarea cu 50% a salariilor profesorilor din cauza urmatoarelor motive:
- avem un invatamant de proasta calitate cu un corp profesoral de calitate scazuta, foarte corupt si cu o moralitate indoielnica. Basescu zicea ca tb sa acordam salarii bune pentru a avea profesori buni. EU ZIC INSA: pana sa-i atragi pe cei buni cine va lua salariile acestea umflate???? CEI CARE SUNT ACUM PROFESORI!!!! in aceste conditii cum poate ajuta cresterea salariilor imbunatatirea performantelor profesorilor? Putem fi de acord cu o crestere a salariilor profesorilor dar cu un control la sange a performantelor profesionale ale acestora, care sa justifice aceasta crestere uriasa a salariilor.
- toti spun ca banii astia vor fi luati din cei 6% din PIB alocati invatamantului. EU SPUN: e adevarat, se pot lua bani din investitii si redirectiona spre capitolul salarii. DAR, efectul pe care salariile celor 300000 de profesori nu se vor regasi in inflatie, inflamand-o si erodand nu doar salariile lor ci si pe cele ale paturilor sociale care nu au beneficiat poate nici de o crestere a salariilor de 10%???? Este asadar o demonstratie clara de egoism a profesorilor care calca pe toti in picioare si pun si economia in pericol doar pentru iluzia ca vor trai ei mai bine... Profesorii de economie de ce nu sar in sus si sa spuna ca din punct de vedere economic o astfel de masura poate anula multe din lucrurile bune realizate de economia romaneasca de pana acum???
- toti spun ca salariile profesorilor sunt mici si nemotivante. EU SPUN: nu este adevarat. Putem accepta ca salariile profesorilor din preuniversitar trebuie sa mai creasca dar nu putem spune ca sunt mici, ar fi o nesimtire... Nimeni nu spune insa ca salariile profesorilor din universitar sunt extraordinar de mari si mai mult, ca aceasta crestere medie de 50% este rezultatul unei cresteri mari reduse pentru preuniversitar si a uneia de 75% a celor din UNIVERSITAR. Asta in conditiile in care in universitar salariul dus de un profesor acasa poate fi mai mare de 5000 RON
Roxana Pitis la 16 Noiembrie 2008, ora 11:47
Marirea trebuie conceputa intr-un mod echitabil in sensul cresterii salariilor mici. Unele sunt sub limita de supravietuire si acestea sunt de fapt cauza nemultumirilor. Daca se vor mari tot salariile mari atunci copii nostrii (clas. 1-8, sau 9-12) vor avea in fata zilnic modelul esecului in viata. Noi ne bizuim exclusiv pe spiritul de sacrifiu al cadrelor didactice, un lucru total necivilizat.
Marin Tatiana la 16 Noiembrie 2008, ora 15:09
Parerea mea este ca majorarea cu 50% a tuturor celor din invatamant este o greseala. Normal ar fi sa se faca o diferentiere intre cei care lucreaza in invatamantul universitar, care au salarii mai mult decat suficiente si ceilalti. Cei care lucreaza la tara si cei care sunt la inceput de drum ar trebui sa fie incurajati cu aceasta majorare.
Sa nu uitam ca ei au concediu mai mult de 4 luni pe an. Cati dintre noi, ceilalti, care lucram la particulari, avem asemenea concediu? Eu una nu am avut concediu de odihna de 2 ani. Cate ore lucreaza cei din invatamant, pe zi/saptamana/luna ????
Cu deosebit respect
Marin Tatiana

  Inapoi la articolul Cum vad romanii majorarea salariilor profesorilor cu 50%

Setari Cookie-uri