Comentarii pe articolul Cum vad romanii majorarea salariilor profesorilor cu 50%


Majorarea salariilor profesorilor

Popescu Zoltan la 10 Noiembrie 2008, ora 12:34
Majorarea salariilor profesorilor
Sunt genul de om care accepta multe dar de aceasta data nu pot sa fiu indiferent...de ce sa se majoreze? Calitatea invatamantului va creste cu cat %? S-au facut cumva estimari, prognoze in acest sens? Am impresia ca pompam bani intr-un sistem care valoare adaugata foarte mare nu va genera. Mai mult decat atat, celalalte ramuri ale economiei romanesti sunt oare de neglijat? Cresterea salariilor profesorilor, daca analizam problema la nivel macro, va genera o injectie de masa monetara in economie ce va conduce la alimentarea procesului inflationist. Mai mult decat atat, consider ca si salariatii din domeniile industrie, sanatate, transporturi, etc. vor avea aceleasi solicitari si cum in momentul de fata bugetul este limitat, ma intreb de unde si pana cand.

Nu spun ca nu sunt de acord cu cresterile salariale din invatamant, dar acordarea acestora sa se faca in functie de anumite conditii: procentul de promovabilitate pe profesor sa fie stabilit la un prag minim - asa avem si un criteriu de performanta - esti bun, ok ai salariu mai mare; nu esti - de ce sa ai mai mult??? Sa facem un sondaj printre tineri la nivelul cunostintelor generale...ati ramane uimiti sa vedeti cate aiureli pot debita...si vorbesc de tineri de clasele X - XII.

Un profesor lucreaza in medie 15 ore pe saptamana - cel putin asa rezulta din statisticile facute public - ceea ce inseamna in medie 60 de ore intr-o luna ceea ce raportat la un an inseamna 540 de ore intr-un an (9 luni ca 3 sunt in concediu). Stiti cat se lucreaza in medie intr-o luna in industrie? 1540 de ore pe an...eu am 27 de ani si atat prestez...si am si target de realizat. Si ca mine sunt multi, daca nu majoritatea...

Asadar nu sunt deloc de acord cu aceasta propunere, cel putin, nu in varianta prezentata....

Cu stima,

Zoltan Popescu
Joanna Marza la 13 Noiembrie 2008, ora 17:09
Nici eu nu sunt de acord cu asemenea majorare, oare se va termina cu sistemul de meditatii atit de inradacinat in procesul de formare a copiilor? Oricum pe linga alte categorii sociale, profesorii mai au timp extra si pentru alte joburi. O marire este ok dar nu cu 50%, ar atrage si alte pretentii din alte sectoaare ceea ce ar duce la o inflatie si mai mare.

  Inapoi la articolul Cum vad romanii majorarea salariilor profesorilor cu 50%

Setari Cookie-uri