Comentarii pe articolul Planul anticriza vine pe axa Guvern - BNR - Asociatia Bancilor


"Planul anticriza vine pe axa Guvern BNR Asociatia Bancilor"

Alex la 13 Noiembrie 2008, ora 11:12
"Planul anticriza vine pe axa Guvern BNR Asociatia Bancilor"
Guvernul, in opinia mea, ar face foarte bine sa compare costurile creditelor cu practicile camatarilor. Singurele diferente intre camatari si banci este de denumire, de imagine si faptul ca unii o fac in afara legii, iar ceilalti cu ajutorul ei. Rezultatul este insa acelasi... Din pacate, bancile sunt acum mult mai periculoase decat camatarii deoarece costurile unui credit pot fi mult mai mari, cei imprumutati ajungand in aceste conditii sa piarda tot ce au. Inca n-am ajuns acolo, insa nu mai e mult. Camataria legalizata poate fi evitata prin limitarea costurilor pana la nivelul bunului simt, mai ales in conditiile actuale de criza. De asemenea, un punct de pornire ar fi eliminarea clauzelor abuzive din contractele de creditare si aici cel mai important rol l-ar avea Banca Nationala. Exista aceasta posibilitate, structura creditelor ar putea fi alta daca s-ar vrea, bancile nu ar mai castiga atat de mult, iar cei care au credite ar plati mai putin si asa ar putea supravietui toti... altfel, Dumnezeu sa ne ajute... Ganditi-va bine, nu e posibil sa platim astfel de costuri la credite si sa supravietuim. BNR si Guvernul ar trebui sa faca ceva pentru oameni, nu pentru banci. Oameni si banci, IMM-uri, Guvern, BNR etc - suntem intr-o interdependenta totala si ne vom autodistruge daca nu vom intelege asta.
Alexandra Tudoran la 13 Noiembrie 2008, ora 11:18
din viteza am facut un dezacord in prima parte a comentariului, va rog sa corectati dvs. multumesc
Furtuna Mircea la 14 Noiembrie 2008, ora 20:06
... inainte sa semnezi un contract de imprumut cu o banca il CITESTI !!! nu semnezi ca primarul, iti iei banii si dupa 2-3 luni cand incepe sa iti creasca rata, te apuci sa citesti contractul, si constati, cu stupoare ca habar nu ai avut ce ai semnat. inainte sa iei un credit te gandesti si la costurile pe care le are. dobanda nu este singurul cost al creditului, mai sunt si comisioane. pt cunostinta tuturor, criza a plecat de la Americani, pt k guvernul Regan, a hotarat sa ca bancile din America, sa dea imprumuturi si la cei care nu indeplineau criteriile de eligibilitate ale bancilor (serviciu stabil-perioada nedeterminata, locuinta) in proportie de 20% din volumul lor. din start au fost credite neperformante. acestea s-au acordat negrilor, hispanicilor si emigrantilor, pt k era un segment important de votanti. cum la americani, daca esti politician, esti ales pe viata, in anii 90, procentul a crescut la 30%, pt ca orice OM DE RAND sa isi poata permite o locuinta si sa aiba o viata "buna". problema a fost ca au ajuns la un grad de indatorare foarte mare, s-au intins pe 40-50 ani cu creditele, ba mai mult, faceau periodic refinantari pt ca oamenii mai aveau nevoie de bani, aruncand toate datoriile in viitor.in plus, banii s-au dus majoritar in consum!!! companiile de investitii (americane si europene) au investit in bancile americane, cumparand portofolii de clienti, printre care si credite neperformante. s-a stiut de la inceput ca "buboiul" v-a exploda la un moment dat. era o chestiune de timp si rabdare. asha a ajuns criza din state si in europa- prin companiile de investitii. in momentul de fata, dobanzile au crescut impulsionate de BNR, tocmai pt a scoate bani din piata. iti creste dobanda la credit, nu mai ai bani de aruncat pe fereastra, scade consumul. asteptati-va la cresterea taxelor in viitorul apropiat. in momentul de fata ai bani si iti permiti, te imprumuti. n-ai, stai in banca ta. sunt o gramada de oameni care cu salariul minim au loat o poala de bani de la banca, fara sa se gandeasca daca si i
Furtuna Mircea la 14 Noiembrie 2008, ora 20:11
si in viitor isi pot permite sa plateasca. au casele aranjate, plasme si alte bazaconii (daca nu le aveau probabil tuseau....) si acum nu au bani sa"treaca strada"
morala: inainte sa semnezi un contract de credit, CITESTE ! nu trebuie sa iti fie rusine sa il citesti, si daca nu esti de acord sa nu il semnezi. astfel ar fi evitate situatiile de a te plange ca bancile" fac bani pe spinarea mea". o vorba din popor spune PROSTIA SI DOMNIA COSTA !
o zi buna !

  Inapoi la articolul Planul anticriza vine pe axa Guvern - BNR - Asociatia Bancilor

Setari Cookie-uri