Comentarii pe articolul Varsta reala de pensionare e de 52 de ani la femei si de 54 de ani la barbati


pensie

Ina la 21 Noiembrie 2008, ora 13:21
pensie
sa ramana asa
Micu?A la 10 Februarie 2009, ora 21:24
este normal, de la aceast vrst apar o serie de factori fiziologice care diminuiaz mult starea fizic i mental a omului. apare oboseala i lipsa poftei de munc. este normal vrsta i spune cuvntul. Optimismul i iniiativa este proprie tinereii ,nu btrneii. Ce este mai bine n orice profesie dect s ai iniiativ, optimism n ceea ce faci , cnd mbptrneti devi succeptibil i nu mai ai iniiative, este caracteristic vrstei. Cei care cred c sunt contra naturii mint... vrsta e aceeai pentru toi. s lsm tineretul s duc destinele mai departe, iar noi s avem grij de nepoi, nu mai suntem tineri. Iar cei ce stau n Parlament la vrsta a treia s fac bine s plece de aceea nu tiu s iau hotrri benefice pentru ar.
s nu se compare cu oameni care au realizat ceva la o vrst nainat, aceia sunt excepii, excepii sunt peste tot, dar nu se pot generaliza.
Tot Micu?A la 10 Februarie 2009, ora 21:36
societatea ar avea de ctigat dac bunicii ar avea grij de nepoi. Nepoii ar avea "cei 7 ani de acas" n educaie, prinii ar fi linitii i s-ar drui cu drag profesiei nu s-ar gndi ce fac copii loc tot timpul cnd sunt la servici, ar ti c sunt n siguran. Copiii ar fi educai i nu ar ajunge s-i fac educaie pe calculator sau cu prietenii de ocazie. Societatea ar avea de ctigat mult, Noi, cei ajuni n pragul pensie suntem mai eficaci n familia noastr dect la servici. ne trm zi de zi pentru a ndeplini nite condiii. suntem bolnavi i derutai. tineretul trebuie s aib loc de munc, preocupare pentru a avea siguran. las un om tnr fr servici , cer se va ntmpla cu el? cu familia lui? De aceea apar attea nenelegeri pe plan familial, social. La tineree eti plin de entuziasm, de optimism, poi s iei decizii , trebuie s avem ncredere n tineret. Noi cei care am ajuns n prag de penbsie trebuie s-i lsm pe ei s duc mai departe destinele rii, s nu ne mai cramponm c le tim pe toate. O experien lipsit' de optimism i entuziasm caracteristic vrstei tinere nu este de ajuns. Ne mimiim singuri sau credem c suntem superoameni.
Onutza la 15 Martie 2009, ora 16:33
Dragii mei,

ar fi bine sa va ganditi putin la ce spuneti inainte sa faceti astfel de afirmatii. haideti sa ne intoarcem in anii '90 cand s-au facut pensionari anticipate in masa, din cauza carora sistemul public de pensii va claca foarte curand. nu trebuie sa fii "superom" ca sa lucrezi pana la 60 de ani. nu este vina noastra ca sistemul actual de pensii este prost facut, dar ajustari trebuie facute daca vrem ca pensionarii sa-si primeasca drepturile in continuare si cei care lucreaza acum sa aiba macar o sansa la o pensie decenta in viitor. nu mi se pare normal ca oameni perfect sanatosi sa se pensioneze "pe caz de boala" si apoi eu sa cotizez peste 30% din salariu sa le asigur pensia. masurile trebuie luate cat mai urgent, iar mentalitatea de genul bunicii sa stea acasa este valabila de la o anumita varsta incolo. "tineretul" o sa-si ia zborul in conditiile actuale si atunci sa vedem ce se va alege de pensii si de tara in general.
Gelu la 15 Martie 2009, ora 19:43
ASA MERITAM CU ASA CONUCATORI DIN /90 TOT BOII CARE TRAG /AU GASIT EI CODUCCATORII ACETEI NATI POLITICA NECSARA PENTRU CREARE LOCURI DE MUNCA PENTRU TINERETUL ASTA OROPSIT CARE CUM TERMINA SCOALA [ATAT CAT A MAI RAMAS] FUGE IN ALTE ZARI.
Sandu R. la 1 Iulie 2009, ora 20:21
sunt de acord cu ce s-a spus dupa 30 de ani de servici poti sa te pensionezi sa te bucuri de batranete sa grijesti de nepoti sa lasi tinerii sa munceasca pentru ca sunt locuri de munca grele care nu neaparat necesita grupa de munca as vrea sa vad un stungar,lacatus la 60 de ani ca face fata ca si un tanar la ei nu se gandeste nimeni ,si tot odata cate meserii practicate sunt grele nu ne putem pune cu cei din occident care au conditii bune de munca cotizezi o viata intreaga si nu ai parte sa angajeze tinerii sa-i plateasca cum trebuie ca nu pleca din tara atunci nimeni si o sa fie si bani atunci pentru pensii.

  Inapoi la articolul Varsta reala de pensionare e de 52 de ani la femei si de 54 de ani la barbati

Setari Cookie-uri