Comentarii pe articolul Recesiune in 2009? Cum vad analistii, bancile si politicienii scenariul Moodys


INCOTRO III (pe marginea crizei financiare)

Andrei Busurca la 25 Noiembrie 2008, ora 20:53
INCOTRO III (pe marginea crizei financiare)
Doua lucruri adevarate s-au spus in discutiile purtate de catre pletora de analisti economici si analisti politici. (1) cresterea economica trambitata de Tariceanu este nesanatoasa, structura economiei fiind bolnava si (2) consumul excesiv a fost incurajat din rasputeri pentru a arata, statistic si ca urmare propagandistic, cresterea nivelului de trai.
Colind mult prin tara, vorbesc cu oamenii - exista o profunda nemultumire si sentimentul de neputinta se accentueaza - astfel incat statisticile si sondajele de opinie imi par profund mincinoase. Tara arata jalnic si sperante de indreptare nu exista atat timp cat din patru in patru ani se fac promisiuni desantate si se mai asfalteaza drumurile.
Moody's are dreptate. Strainii cunosc mult mai bine starea de lucruri din tara si au evidenta tuturor "afacerilor" petrecute in ultimii nouasprezece ani. Dupa cum o astfel de evidenta exista si in Romania in cel putin trei-patru locuri. Citez aproximativ dintrun "titan al gandirii" - Stalin : un om politic este pe atat de bun cat de gros este dosarul sau penal.
Asadar MOODY'S ARE DREPTATE !
In Romania va fi foarte greu de trait pentru circa nouazeci la suta din populatie inca patruzeci-cincizeci de ani de acum incolo. Cu doua amendamente : (1) daca UE nu va transforma Romania intrun guvernorat sub directa ocarmuire si supraveghere a Consiliului Comisarilor Europeni sau (2) daca vom fi al cincizeci si doilea stat al USA.
Mihai Tudorica la 4 Decembrie 2008, ora 15:06
Nu sunt specialist, analist, dar am o oarecare cultura generala si ceva cunostinte economice. Dau dreptate atunci cand se zice ca in Romania cresterea economica nu este sanatoasa, si aici sunt mai multe motive, dar nu asta este scopul comentului.

In articol, se atrage atentia ca intrarea in recesiune a Romaniei, depinde de "El atrage atentia ca evolutia economiei va depinde foarte mult de planul de guvernare al noului executiv".

Deci, parerea mea, este ca vom intra in recesiune, pentru ca nu vad nici o varianta ca noul executiv sa ia niste masuri coerente care sa scoata romania din criza in care este, de atatia ani. PEntru ca sa fim seriosi, romania nu are economie, sau ma rog, e vai steaua ei.

  Inapoi la articolul Recesiune in 2009? Cum vad analistii, bancile si politicienii scenariul Moodys

Setari Cookie-uri