Comentarii pe articolul Israelienii vor construi in Romania o centrala de topire a deseurilor


arderea deseurilor

Prenume Nume la 4 Ianuarie 2008, ora 15:31
arderea deseurilor
Si in Japonia se ard deseuri (nu stiu daca prin procedeul mai sus numit) dar oricum tot la temperaturi inalte. In Japonia multe persoane sufereau de intoxicare cauzata de dioxidul de sulf care se genera in urma arderilor.

Procedeul "Plasma Gasification Melting" nu elimina in totalitate gazele eliminate la ardere chiar si cu temperaturile inalte folosite. Am gasit intr-un articol pe net (la adresa: http://www.familiesagainstcancer.org/?id=142)

urmatoarea propozitie: "Because of the high temperatures and lack of oxygen there are no tars, dioxins or furans and NOx and Sox are much lower." Deci compusii NOx si SOx sunt mult scazuti dar nu sunt 0!

Despre cum va afecteaza compusii de tipul NOx si SOx puteti afla la adresa:

http://www.epa.gov/air/urbanair/index.html

E regretabil ca astfel de proiecte au loc in tarile mai putin dezvoltate si ca persoanele afectate in mod direct de poluarea generata nu sunt intrebate nimic.

De ce s-a ales o tara ca Romania ? Cred ca raspunsul e simplu: in primul rand mana de lucru ieftina, pretul relativ scazut al pamantului, mana de lucru relativ calificata si ieftina, impozite mici si probabil cel mai important, proximitatea fata de tarile mai industrializate din Europa care ar fi tentate sa arda deseuri. Desigur ca majoritatea activitatilor de productie se externalizeaza in tarile mai putin dezvoltate (vezi China, India, tarile din Europa de Est) si deci deseurile se vor genera tot in aceste tari, deci e mai convenabil sa ai fabrica de ars deseuri langa desuri.


Corina-Carmen Chiriac la 5 Ianuarie 2008, ora 03:46
Amice, esti dus departe. Romania nu mai are mana de lucru chiar asa de ieftina. Terenurile din Romania sunt cele mai scumpe din zona. Gunoaiele care ard mocnit ani de-a randul in asa-zisele gropi ecologice polueaza de 10000-50000 de ori mai puternic decat instalatia alora din Israel. Daca vrei sa stii, mos Costache sau mos Gheorghe de la tara polueaza mai puternic prin arderea deseurilor din gospodarie. Nu-ti mai dau citate cu linkuri ca si-asa nu-ti foloseste la nimic. Ca incheiere, retine macar ca, orice material combustibil (pe limba ta, care arde, adica) va emite poluanti. Chiar si hidrogenul, care degaja apa in urma arderii, polueaza termic.

  Inapoi la articolul Israelienii vor construi in Romania o centrala de topire a deseurilor

Setari Cookie-uri