Comentarii pe articolul Care este cel mai potrivit moment pentru a cumpara o locuinta


nu e stupid sa astepti ieftiniri

Manuela Maria Marginean la 3 Decembrie 2008, ora 14:27
nu e stupid sa astepti ieftiniri
E stupid sa zici, hai ia acum ca mai traziu o sa se scumpeasca! Tocmai ideea asta ne-a adus in situatia actuala, cand platesti de 2, 3 ori peste pretul real al unui imobil. In momentul asta oricine are un pic de minte nu se baga, macar pana se clarifica cum o sa ne afecteze pe noi criza, ca inca nu am vazut partea ei cea mai urata.
Daniela Munteanu la 4 Decembrie 2008, ora 23:15
Da, de acord cu tine: nu am vazut inca partea cea mai urita a crizei si, intr-adevar, oricine are un pic de minte, nu se baga. Nu se baga in credite imobiliare.
Insa, oricine are un pic de minte, si ceva lichiditati, se baga. Si o face acum. Pentru ca dupa/din ianuarie 2009 se vor "limpezi apele" politice si se vor "dezgheta apele" bancare in privinta acordarii creditelor imobiliare.

Poate ca pina in primavara preturile vor mai scadea - in niciun caz semnificativ - insa ceea ce azi este pe piata "chilipir" va fi fost de mult vindut...

Si tare mi-e teama ca nu mai tirziu de martie-aprilie preturile pe piata imobiliara isi vor relua evolutia ascendenta...
Stroe Valentin la 6 Decembrie 2008, ora 21:43
stie cineva cum a evoluat criza din anii 30? daca petrolul a scazut de 3 ori, nu ar fi firesc sa scada pretul la toate sa zicem tot cam de 3 ori? ce inseamna de fapt criza financiara si cat de mult pot scadea preturile la locuinte, autoturisme, adica la acele lucruri semnificative unde platim comisioane, TVA, si preturi exagerate de cativa ani incoace?
Faur Ioan la 7 Decembrie 2008, ora 20:00
- Opinia mea referitor la aceasta tema, este ca mai bine asteptam inca doua-trei luni, daca dorim sa cumparam o locuinta. Din studiul pe care-l fac de la inceputul crizei Mondiale, pretul locuintelor a scazut semnificativ (pana azi), si continua sa scada. Cu certitudine avantajul este de partea cumparatorilor.
Valentin Cabaua la 8 Decembrie 2008, ora 23:29
Sunt de aceeasi parere cu Daniela Munteanu.
"Chilipir"-ul sta pe piata tocmai pt ca sunt apele tulbure. Credeti ca daca exista disponibila finantarea acum, mai erau tot acolo?
degeaba sunt ieftine daca accesul la credite este blocat.
Asteptati sa va mai "imbie" developeri disperati ,cu un chilipir ,in momentul in care cererea reala se revigoreaza prin accesul la credite prin martie/aprilie.
Si preturile vor fi suficient de elastice ca si cererea, odata ce accesul la credite s-a redresat!
Cererea a devenit insolvabila,intrucat sumele la care se califica clientii bancilor s-au imjumatatit.
Ca sa imprumuti 100K euro,iti trebuia pana in Oct 1300 eur/luna in familie, iar acum se cere 2300 eur/luna, si nici asa nu se mai acorda,ori sunt in conditii foarte restrictive pt client.
Oricum succes la toti cei care cred ca cei care au riscat pana acum investind au fost fraieri, ne mai intalnim cand se relaxeaza "accesul" la credite si preturile, care parca vad ca o vor lua din nou in sus, dupa aceasta bucla.
Regards,
V
Blue la 11 Decembrie 2008, ora 21:08
E sau nu e criza ?...cert este ca e un blocaj ...dar sunt unii care investesc acum ...care incep proiecte noi ...oare de ce ? pentru ca au foarte multi bani cash, detin informatia...si trebuie sa investeasca dar la preturi mici pentru profit mare. Manipularea si informarea eronata a maselor duce la imbogatirea baietilor destepti.Cine are nevoie de casa si are cu ce sa-si cumpere sa nu mai astepte ca viata-i scurta ...
Mircea la 12 Decembrie 2008, ora 10:54
sa cumpere ca viata e scurta? ti-e frica ca nu vom trai indeajuns de mult sa platim indeajuns de mult bancii? sunteti culmea.casele scad cu 2-3000 pe luna.pana cand? nu stim...dar de ce sa cumparam acum?...de ce sa nu asteptam si cand totul va reveni vom cumpara...cu siguranta la preturi mult mai mici.

  Inapoi la articolul Care este cel mai potrivit moment pentru a cumpara o locuinta

Setari Cookie-uri