Comentarii pe articolul Taxa auto pentru masinile vechi a fost triplata


taxa triplata

Kemenes Elisabeta la 5 Decembrie 2008, ora 09:42
taxa triplata
Nu este corect ceea ce face guvernul cu cei care au cumparat masini second hand. Daca tot vrea sa modifice taxa, cerem s-o faca cu data de 01.03.2009, pentru ca cei care au deja masina in tara sa aiba posbilitatea s-o inscrie. Cei care au deja masina cumparata, nu mai au bani nici sa plateasca noua taxa, nici sa cumpere alta masina. Daca ar inta in vigoare din martie, cei care au intentia sa cumpere , nu o vor mai face, ci se vor reorienta. Dar Domnul Tariceanu si-a pus oare intrebarea ce se va intampla cu masinile aduse, neinmatriculate? Sau cu oamenii care au dat ultimii banuti pentru acele masini?
Smadu Dinu Vasile la 5 Decembrie 2008, ora 11:13
Oare Domnul Tariceanu si-a pus intrebarea ce se va intampla cu masinile second hand ce au intrat in tara si au programare RAR pentru a fi inmatriculate?Ce vom face cu aceste masini?Ne poate da si noua celor ce le-am cumparat,un raspuns la aceasta intrebare?
Ionita Ionel la 5 Decembrie 2008, ora 11:16
Tacerea Domnilor si Doamnelor , nu este altceva decat o lasitate. Asa imi vad acum decenta da a nu-mi exercitra dreptul la opinie , insa am sa las decenta la o parte si am sa vorbesc. Stimabilul domn Tariceanu & co. nu are de unde sa mai scoata bani pt buget , prelevandu-se de orice scuza pe care situatia internationala i-o ofera si cu influente din partea unor oameni onorabili. Concluzia mea este ca in functie de interese de grup , Romanii, aceasta resursa vor trebui sa intre in iobagie , ( deja suntem sclavii bancilor, intrand in acest fapt din dorinta de a emancipa renovandu-ne casa , cumparand o masina , sau investind in firma proprie) .
Ca drept urmare Ceea ce Guvernul in frunte cu Premierul face in aceasta perioada nu vad a fi altceva decat " Criza ii face pe cei bogati cu bani si ii saraceste pe cei saraci"
Www.Khris.Ro la 5 Decembrie 2008, ora 11:24
Daca cei care si-au cumparat masini acum nu au bani sa si le inscrie, inseamna ca de fapt nu si le permit. Este clar ca avem o problema de mentalitate: intotdeauna ne cumparam cele mai mari si mai scumpe masini (eventual cu bani de imprumut), dupa care nu mai avem bani de bezina sau asigurare.
Cristi la 5 Decembrie 2008, ora 13:08
Tariceanu e disperat ca nu se mai vand masinile lui Citroen,nu ca ar fi el interesat de soarta Dacia sau altceva!Sa fim seriosi,chiar nu vede nimeni ca face chestia asta pe ultima suta de metri,poate poate mai recupereaza ceva!?!Nu prea cred ca romanii gandesc si-mi pare sincer rau ca m-am nascut in tara asta "atat de bogata si frumoasa-pacat ca-i locuita!"
Imola Rudolf la 5 Decembrie 2008, ora 13:11
Prima la mana: taxa incurajeaza nu numai vanzarea produselor interne-Dacia- ci si vanzarea oricarui autoturism nou.
A doua la mana: Daca vrei poti sa cumperi masina second hand, fara a plati taxa, de pe piata autohtona. Sa stiti ca nu este chiar asa de mare diferenta de pret. Daca socotesti si faptul ca in conditiile importului din strainatate trebuie sa iei in socoteala si costurile drumului, motorina/benzina, eventual si cazare in Germania...de exemplu.
Cu toate ca nu sunt fan al guvernarii care-si ia...sper adio de la palat, sunt de parere ca daca pivesti "big picture"-ul nu este chiar asa de grava situatia....asta in conditiile in care UE va accepta situatia.
Pentru cei care au adus masina deja, dar din cauza programarilor la RAR nu si-a putut inscrie...pentru ei e chiar nasol :( de aceea consider ca ar trebui amanata aplicarea acestei hot. pana anul viitor...
Liviu Horlea la 5 Decembrie 2008, ora 14:19
ne puteti spune de cand intra in vigoare triparea taxei auto: incepand din ce data: am masina cumparata din vest si astept programarea rar
ce pot face in acest moment?^ imi da d-nu tariceanu bani inapoi pe masina care am platit-o?
Constantin Cristian la 5 Decembrie 2008, ora 14:24
Eu cred ca si voi ca Tariceanu nu are de unde sa mai scoata bani pentru buget de aceea face acum ce face si face o mare prostie ca nu stimuleaza nimic in felul asta si nici pe masinile lui nu o sa sara cu totii sa le cumpere, deoarece, daca aceasta taxa se tripleaza pe nimeni nu intereseaza sa cumpere masina noua din tara deoarece nu are bani, pentru ca nici bancile nu mai acorda credite cum acorda odata...deci sunt doua dezavantaje ce le promoveaza ... asa ca domnule Tariceanu v-as sfatui sa ganditi putin cu capul de pe umeri.
Ioan Gherasim la 5 Decembrie 2008, ora 16:20
Cum putem afla ordonanta care specifica acest lucru ca sa stim despre ce vorbim si de cand se aplica? Poate fi si un "zvon" pentru a se repezi lumea sa achite acum taxa si sa umple visteria la sfarsit de mandat!
Vlad la 5 Decembrie 2008, ora 17:54
Astept reactia firmelor care au importat sute de masini second hand. Nici o reactie nicaieri. Oare nimeni nu realizeaza ca este o lege discriminatorie? In ce lume traim? Asta este democratie?Taxa pe poluare? Sa fim seriosi . Daca se vroia o taxa pe poluare asta s-ar fi gasit intr-un impozit diferentiat calculat in functie de norma de poluare. Asta ar fi fost o solutie democratica.
Se vrea inlocuirea parcului auto existent Cu ce? Cati romani daca ar avea banii necesari ar cumpara LOGAN? Cum pretinde Tariceanu ca s-ar stimula productia autohtona? Romanul cumpara tot masini din import, deci a cui economie o stimulam prin masura aceasta ?
Alaju Vladimir la 5 Decembrie 2008, ora 22:36
Doar in Romania este posibil asa ceva.Cand a fost sa intre in vigoare legea cu taxa de mediu in loc de taxa de prima inmatriculare a durat aproape un an.Acum cund e vorba de majorarea taxei se aplica in doua saptamani.Normal ca este vorba de o groaza de bani ....pe de o parte ceea ce vor castiga din taxe, pe de alta parte ceea ce vor obtine de la Renault(Dacia),Peugeot..etc
Jjj la 6 Decembrie 2008, ora 21:42
Taxa asta daca va fi pusa in vigoare din 15 decembrie nu va dura mai mult de 3 luni. Nu va faceti griji . Pe picior de plecare mai vor sa traga si ei ceva, si de unde sa o faca ...mai vedeti voi vreo alta sursa in tara asta ? Am adus o masina din Vest, mi-am facut un calcul si acum nu mai iese. Decat sa platesc taxa triplata mai bine mai imi cumpar un matiz si merg cu el pana se reglementeaza ceva.
Vasile Birladeanu la 6 Decembrie 2008, ora 22:10
Avem o tara frumoasa si bogata, nu-i pacat ca-i locuita, e pacat ca-i "guvernata".
Doru la 7 Decembrie 2008, ora 14:37
Pai nu vede chhiar nimeni ce face Tariceanu asta?atata timp la guvernare si numai bataie de joc.Adevarul este ca romanii sunt deosebit de lasi.Daca se intampla asta in Franta in urmatoarele 20 minute dupa anuntul la televizor lumea era in strada,dar la noi...poate il va da si pe el cineva penal in judecata pentru abuz in serviciu dupa ce nu va mai avea imunitate.
Valentin Nicolae la 7 Decembrie 2008, ora 22:43
daca tot va plangeti poate ma lamuriti si pe mine de ce taxa de poluare este mai mare la o masina noua care polueaza mai putin decat una veche euro 2 sau 3?ca doar ii spune taxa de plouare nu?
Valentin Nicolae la 7 Decembrie 2008, ora 22:46
masura este abuziva si denota incapacitatea de reactie la schimbare sau mai pe romaneste dupa mine potopul pt ca oricum unii dintre reprezentantii nostri isi iau adio de la fotolii
Rotar Nicu la 8 Decembrie 2008, ora 08:52
Eu zic sa mai asteptam...Nu cred ca va fii aprobata legea de cate UE. Nu au nici o motivatie. Pana la urma,ei mai au de scapat de masinile lor vechi si nu ar fi profitabil pt ei... Si eu sunt in situatia in care am masina second si e programata la RAR peste 2 luni. Problema este ca nu avem ce face chiar daca va fii marita taxa. Suntem un popor care isi accepta soarta,oricat de mizera ar fii. Asa am fost invatati si asa ne invatam copiii. Oricum,va spun sincer ca eu n-am avut bani de masina noua si nici banca nu a vrut sa-mi acorde credit...asa ca n-am avut ce face. Cred ca toti am prefera masini noi,dar nu avem banii necesari.
Ovidiu Bujor la 16 Decembrie 2008, ora 22:53
Eu cred ca e nevoie de inca o revolutie si cei de teapa lui Citroceanu(pardon - Tariceanu ) care apropo din cate stiu el sau Tiriac(ca doar sunt prieteni) conduc ceva masini sport cu multe sute de cai putere, si care cu miile de cmc care le au polueaza nu se joaca, de aceea nu e prea popular in mediul politic un impozit de mediu anual cum e in UE, pentru ca ce dracu la 5000 cmc este ceva de platit anual, asa ca, hai sa ii saracim pe cei saraci cu o taxa, care vine la inmatriculare, ca de - ei si-au inmatriculat bolizii cu herghelii naravase - deci cei saraci care au strans din dinti sa isi ia un SH acolo sa mearga si el la tara la mamaia sa mai ia un sac de cartofi in portbagaj, sa nu mai mearga cu masina ci cu autobuzul sau trenul... asa ca sa fiti multumiti de ce ati facut in ultimii 4 ani de guvernare - ne-ati saracit mai tare decat am fost.sa va puneti taxele boieresti pe piept . tariceanu si acolitii
Globalcar.Ro la 19 Mai 2009, ora 19:54
Cel mai corect ar fi o taxa anuala si rezonabila in functie de capacitatea cilindrica si emisie Co2.
Pentru a evita rablele, vechimea autoturismului sa nu fie mai veche de ex. 10 ani.
In plus, reduceri la taxele anuale dupa nivelul de poluare: Euro 5 = -X%, Euro 4 = -X%, etc.

  Inapoi la articolul Taxa auto pentru masinile vechi a fost triplata

Setari Cookie-uri