Comentarii pe articolul Locuinte noi vs. vechi: Avantaje si dezavantaje


Basme

la 10 Decembrie 2008, ora 14:11
Basme
Sa fim seriosi...auzi, aspect mai bun si bucatarii nefolositoare.

uitati-va putin pe planurile unor apartamente noi, de fapt, ale majoritatii lor, si veti vedea cu adevarat impartire facuta cu picioarele. Pe langa mareata bucatarie unita cu sufrageria, pe care o promoveaza toti, ca sa se simta stand pe canapea si oul prajuit de dimineata si ceaiul de la cinci, nu mai vorbim de sarmale sau saramura, ca stim ca de astea angajatul de top care isi permite (permitea) un credit ca sa ia casa noua, nu are timp...mai avem si altele:

hol de intrare inexistent - am intalnit in unele marete proiecte noi. Adica vine musafirul si intra direct in camera de zi, nu ai amratul ala de metru patrat unde sa lasi bocancii si paltonul, ca suntem totusi in Romania, in zona temperata, adica avem si iarna. Si n-am auzit ca Bucurestiul sa fie numarul unu in topul oraselor curate din lume.

Hol de intrare enorm - cate 12 metri patrati. Ca sa ai loc sa invarti caruta, sau ceva asemanator. Si de o forma complet neregulata, ca sa n-ai cu ce sa-l ocupi si sa fie util la ceva.

Terasa - potrivita pentru un restaurant. Ca tot are omul fooooarte mult timp sa stea acolo.

Living enorm si celelalte camere de marimea unui dulap - ca doar in celelalte camere nu trebuie sa te misti, sau sa ajunga aerul pe timpul noptii...

Si maretele totul nou si de calitate - sunt basme. La noi se fac cele mai scumpe blocuri cu cea mai proasta mana de lucru, cat mai prost platita - am avut de-a face cu un complex de blocuri de lux din Bucuresti care cauta de zor prin vara muncitori la niste scoruri de genul jumatate din cat se dadea in rest pe piata. Cine credeti ca venea acolo, cei mai buni meseriasi? Si daca se zgarceau asa de bine la forta de munca, cine-mi poate garanta ca nu au facut la fel si la materiale?

Da, si blocurile vechi s-au facut uneori hei-rupist, nu au fost gandite extraordinar din punct de vedere al impartirii uneori dar stiti ce? De-a lungul timpului au dovedit ca stau in picioare.
Mihaela Iacob la 10 Decembrie 2008, ora 16:38
Ma bucur ca s-a sesizat deja problema impartirii apartamentelor: cu durere este adevarat- nu au fost gandite si daca s-au gandit nu au terminat... in plus, sa nu uitam un amanunt: managementul blocurilor noi! Cheltuielile de intretinere sunt net superioare la un bloc nou fata de unul vechi (in unele cazuri, situatii compatrabile, aceste cheltuieli sunt duble). Apropo de finisaje: am avut ocazia sa vizitez apartamente noi achizitionate de prieteni: dureros! Finisaje facute de mantuiala - tencuiala, gresie si faianta puse de oameni care cu siguranta aveau nevoie de ochelari, etc.... Din punctul meu de vedere, preturile la care sunt sau au fost promovate constructiile noi, sunt mult prea mari fata de ceea ce se ofera.
Alex Perghel la 10 Decembrie 2008, ora 16:44
cu diferenta de 40% /mp poti intr-un apartament de 2-3 camere sa-ti refaci instalatiile sanitare si electrice si mai raman si bani ..............
Gabriela-Luciana Stanescu la 10 Decembrie 2008, ora 20:28
Din punct de vedere al aspectului ,apartamentele noi sunt super ,sunt facute dupa ideea ca acasa vii si te odihnesti , te relaxezi de aceea ai terasa si sincer prefer sa intru direct in sufragerie cand vin intr-un apartament ,nu paf te trezesti cu un zid de la un hol sau in usa de la bucatarie de unde iti vin in nas toate mirosurile.Problema adevarata este cea cu rezistenta deci totusi prefer un apartament vechi si il modific cum vreau eu .Dar ceea ce nu inteleg de ce sunt preturile ridicate eu am senzatia ca toti te pacalesc cu ideea cat costa terenul si pun pretul de la un metru de vila construita nu de la un bloc de 10 etaje ,ca un metru patrat costa in jur 1500- 2000 de euro e mult ,deci eu consider exagerate si mai ales ca dau vina pe pretul terenului toti , pai sunt de acord ca asa este negustoria adica te plangi ca constructor ca dai mult pe teren poate se ieftinesc preturile ,iar constructorul ieftinest si el normal dar nu asa de mult ca apoi apar materialele de constructii .Dar munca omului aia cat o costa apoi se plang si de aia ,deci e clar ce rezistente sunt din moment ce indicatorul calitate/pret este terenul apoi materialele si apoi munca .Vorba aia omul sfinteste locul nu are ce cauta in domeniul constructiilor

  Inapoi la articolul Locuinte noi vs. vechi: Avantaje si dezavantaje

Setari Cookie-uri