Comentarii pe articolul Primul bancher care spune ca bancile din Romania au nevoie de un plan de salvare


Rezerve obligatorii reduse??? atentie la efecte !

Dino la 11 Decembrie 2008, ora 11:40
Rezerve obligatorii reduse??? atentie la efecte !
Pai daca Bnr ar reduce rezervele obligatorii lichiditatea pe piata va fi de scurta durata, pentru ca in primul rand bancile vor credita statul mai precis ministerul de finante, prin urmare restul tot nu vor beneficia de asemenea masuri .
Prima masura ar fi ca statul sa se scape urgent de paraziti si paoi se pune in discutie ceva relaxare monetara.
Viorel Adrian Dumitrache la 13 Decembrie 2008, ora 08:37
Poate ca ar fi bine ca, odata cu ajutorul statului (in orice forma ar fi el-acces la RMO, sau alta forma), statul sa incerce sa controleze putin si costurile reale ale bancilor, ori marja dintre dobanda activa si cea pasiva. Englezii au conditionat ajutorul statului. De ce nu am face-o si noi? In fond, daca nu le convine, ne putem lipsi bucurosi de entitati ce au nevoie de ajutor. Nu tot ei spun ca economia reala trebuie asanata?
Bucur Sorin la 15 Decembrie 2008, ora 10:46
De acord cu tine. Statul trebuie sa actioneze ca un STAT nu ca un conglomerat de inerese. Degeaba se reduc rezervele si reincepe creditarea daca banii dati de banci se duc tot pe tunuri (gen contracte umflate in infrastructura, proiecte [rimaii etc.) Banii aceia trebuie sa ajunga in actvitatile productive, pentru ca altfel nu vor face decat sa genereze noi costuri in ceconomie cu dobanzi, comisioane etc si nu vor aduce plusvaloare. Eventual ar trebui creditate mai intai exporturile (direct sau indirect) si ar trebui sa se tina cont mult mai mult de eficienta investitiilor.

  Inapoi la articolul Primul bancher care spune ca bancile din Romania au nevoie de un plan de salvare

Setari Cookie-uri