Comentarii pe articolul Cum arata programul de guvernare: Cota unica, TVA diferentiat, si taxa Robin Hood


PRETURI MAXIMALE LA ALIMENTELE DE BAZA

Adrian Pop la 16 Decembrie 2008, ora 15:56
PRETURI MAXIMALE LA ALIMENTELE DE BAZA
TREBUIE FIXATE PRETURI MAXIMALE LA ALIMENTELE DE BAZA EXACT CA LA TIGARI
Marinescu Cristian la 16 Decembrie 2008, ora 17:33
NU, nu, nu si iarasi nu!
Si eu sunt consumator, dar trebuie gandit economic.Afectam grav libertatea pietei prin astfel de masuri.Si masura privind tigarile este abuziva, dar asta e, masura a fost adoptata de comunistii de la PSD si vad ca este mentinuta si de asa-zisii liberali (tot cumunisti , dealtfel, dar deghizati...lupu-si schimba parul, dar naravul ba!)
Valerica Mihai la 16 Decembrie 2008, ora 19:05
Adrian asa ceva este imposibil, cum de ai putut sa spui o asemenea aberatie ( exp. paine , sa stii ca nu toate firmele din tara au aceleasi costuri de productie pentru o paine, si mai sunt multi alti factori.)
Alexandru Hiru la 16 Decembrie 2008, ora 21:31
ceea ce a spus adrian este cat se poate de corect. stabilirea unor preturi maxime pt produsele de baza este folosita in multe tari, franta si germania, de exemplu. si nu pricep unde vezi tu, mihai, deosebiri accentuate in factorii de productie, cand curentul, gazele apa sunt la fel pretutindeni. probabil te referi la oameni si la forta de munca, nu? ;)) si cristian, tu esti consumator, ca oricare alt om. problema ta vine pe fondul consumului de tigari. incearca sa te lasi. ai sa vezi cata economie poti sa faci.
Daniel Dadulescu la 16 Decembrie 2008, ora 23:01
Taxa "Robin Hood", pentru castigurile generate "de factori conjuncturali externi" tot hotie e chiar daca iau mai mult de la cei care au mai mult. Si ce daca au avut noroc si au avut parte de factori conjuncturali externi favorabili?
Liviu Gelea la 17 Decembrie 2008, ora 01:00
Nu stiam ca exista un pret maxim pentru tigari. Omul cat traieste invata. Nici nu vad rostul lui. in europa de vest chiar nu-ti permiti sa fumezi. Preturile sunt foarte mari si au ca scop descurajarea consumului. La noi accizele si aceasta limita superioara a preturilor pentru tutun par sa aiba ca unic scop maximizarea banilor ce intra in buget.
In orice caz sunt impotriva ideii domnului Adrian Pop
Adrian la 17 Decembrie 2008, ora 11:09
Nu cred ca va fi nevoie de limitarea legiferata a preturilor la alimentele de baza. Criza va influenta si in acest sector piata, cei performanti vor rezista, iar cei cu management slab vor da faliment. In alta ordine de idei producatorii si comerciantii vor fi supusi la presiuni din partea clientilor, inclin sa cred ca fiecare va cauta sa-si gestioneze mai bine bugetul personal, chiar si cel aferent achizitiilor de alimente de baza, prin limitarea sau chiar eliminarea pierderilor. Cati dintre noi pana acum nu cumparau in exces mancare pe care ulterior o aruncau pentru simplul motiv ca nu reprezenta o mare problema sa cumpere altceva in locul celei care se strica prin frigider ? De acum cred ca nu va mai fi cazul unui astfel de comportament, o autodisciplinare fiind impusa de caracterul vremurilor ce se prefigureaza a fi tot mai aproape. In acest mod cifrele de afaceri vor scadea pentru comercianti si producatori, care se vor vedea nevoiti sa recurga la strategii de management mai eficiente altfel sunt sortiti esecului. Oricum petrecerea pentru multi dintre ei s-a terminat...si pentru noi, consumatorii din pacate...
Munteanu Dorel la 18 Decembrie 2008, ora 17:12
hmmm ...astea-s povesti, sa vezi ce masuri ia guvernul dupa un an de aplicare a tva de 5 % la alimente de baza .O sa ne dea cu o mina si ne ia alte taxe cu 2 ..dar nu vad nimic spus in programul de guvernare despre taxa de poluare cind erau amindoua partide in opozitie [p.s.d. si p.d.-l] spuneau ca e o taxa aberanta si cind ajung la guvernare o s-o elimine.
Viorel Adrian Dumitrache la 20 Decembrie 2008, ora 11:09
Poate se gandesc guvernantii sa si compenseze pierderile financiare suferite din cauza ratei de schimb valutar - ma gandesc la ajustarile bilantiere de final de an. Asta, ca sa fie corecti cu agentul economic, care ii plateste pentru a elucubra pe la tembelizoare.

Altfel, nu ar fi de spus decat ca Robin Hood nu era, pana la urma, decat un infractor, in raport cu moravurile vremii...

  Inapoi la articolul Cum arata programul de guvernare: Cota unica, TVA diferentiat, si taxa Robin Hood

Setari Cookie-uri