Comentarii pe articolul Brokerul de credite si rolul sau in piata financiara


dar si brokerul de credite trebuie ales

Anghel Iulian la 17 Decembrie 2008, ora 16:15
dar si brokerul de credite trebuie ales
chestia e ca si aici functioneaza economia de piata adica si brokerul te indruma catre cel care ii ofera comisionul mai mare. nu cred ca asta e o regula generala dar am patit-o personal .
Cristian Tudorache la 17 Decembrie 2008, ora 16:52
Sunt administratorul unui societati de brokeraj de credite: intra-adevar majoritatea brokerilor din piata, in special cei mici, practica o astfel de vanzare in functie de comision. De aceea noi am luat decizia ca toti consultantii nostrii sa beneficieze de un bonus/comision fix indiferent de banca sau IFN-ul de unde s-a contractat creditul, tocmai pentru a evita o astfel de situatie.

cristian.tudorache@menthorgroup.ro
Neagu Laurentiu la 17 Decembrie 2008, ora 20:21
chiar si companiile mai mici obtin acelasi comision fix de la toate bancile sau IFN - urile(institutii financiare nonbancare). Multe persoane gandesc asa, cei care isi fac intr-adevar meseria te vor indruma acolo unde este cel mai bine pt tine si nu acolo unde isi ia el comisionul cel mai mare, pentru ca atunci cand tie iti va creste dobanda la banca sau iti apare cine stie ce comision tot pe el dai vina, ori brokerii nu doresc asta.
Adela M la 18 Decembrie 2008, ora 10:50
Da, este o problema faptul ca unii broker indruma clientul catre banca unde se ofera comisioanele mai mari. Exista astfel de cazuri. Insa, dupa cum spunea dl. Tudorache in comentariul mai sus, se pot gasi solutii in asa fel incat brokerul sa fie impartial. Pe langa asta, se stie ca cea mai buna reclama este imaginea pe care ti-o creezi in fata clientului. Un client multumit pe deplin inseamna inca 5 clienti in plus, pe cand un client nemultumit inseamna cel putin 10 clienti pierduti. Firmele care au vechime pe piata, firmele despre care se primesc recomandari pozitive sunt cele care se lupta sa isi creeze o clientela fidela si, probabil sunt cele care vor rezista.
Claudiu C la 19 Decembrie 2008, ora 02:50
Nu cred ca puteti afirma asa ceva. Sunt asociat si administrator intr-o astfel de societate (chiar la inceput de drum), dar ceea ce spuneti dumneavoastra este ... exagerat.
Chiar in perioadele cele mai dificile nu am practicat asa ceva: brokerul/ agentul nu poate propune o anumita banca/ IFN, doar cei de la procesare pot face acest lucru (dupa introducerea datelor si culegerea rezultatelor) - acesti sunt remunerati cu salariu fix (... interesul nostru este de a atrage si mentine clientii); asta depinde de organizarea societatii.
Ceea ce spuneti dumneavoastra, poate se practica, dar va rog sa nu faceti o caracterizare a intregii piete de brokeraj de credite; dati numele societatii practicante, iar cei interesati sa si verifice realitatea celor afirmate.

cclaudiu.ioan@gmail.com

  Inapoi la articolul Brokerul de credite si rolul sau in piata financiara

Setari Cookie-uri