Comentarii pe articolul Piata auto ajunge la nivelul din 1999, din cauza crizei


era previzibila o scadere a vanzarilor...daca ,,managerii" ar fi fost la timpul potrivit la scoala

Carcotas la 22 Decembrie 2008, ora 16:48
era previzibila o scadere a vanzarilor...daca managerii ar fi fost la timpul potrivit la scoala
Acum, cand vanzarile au scazut, toata lumea arata cu degetul spre ,,criza"...ea e de vina. In perioada 2000- 2008 cand vanzarile cresteau exponential nimeni nu si-a pus problema ca piata o sa se satureze...si, logic, cererea o sa scada. Modificarea taxei de poluare a permis importul de masini SH din afara...in detrimentul masinilor SH inmatriculate si rulate in Romania...si implicit in detrimentul masinilor noi (pt ca proprietarul unei masini de 2..3 ani inainte sa cumpere una noua trebuie sa o vanda pe cea veche...)
,,Managerii" dealerilor auto (ghilimelele nu sunt intimplatoare) trebuiau sa prevada acest moment si sa puna accentul pe activitatea de service...care acum ar putea sa creasca. Dar ce te faci...caci ,,managerii" au stabilit tarife incredibil de mari pt activitatea de service, au adunat in service numai oameni lipsiti de experienta si platiti ca atare, asa incat nu e de mirare ca si activitatea de service e in scadere.
Mai mult, firme mari ,au cedat presiunii si sub justificarea ,,e criza" indeamna angajatii sa plece in schimbul unor salarii compensatorii. Credeti ca au fost alesi acei angajati care intradevar erau in plus ?....Nu! ,,criza" este justificarea perfecta pt ,,manager" de a inlatura oameni incomozi,f bine pregatiti, posibili contracanditati la functia acestuia.
Care este acest tip de ,,manager" ? Simplu: este acela angajat in firma acum 5..8 ani pe un post de ,,necalificat" si care cu timpul , cu ajutorul trainigurilor firmei si cu niste linguseli bine tintite a ajuns SEF.
Ramane de vazut ce se va intampla peste 6 luni, 1 an sau 2 ani cand criza o sa treaca....de unde recupereaza forta de munca de care s-au debarasat prea usor acum?

  Inapoi la articolul Piata auto ajunge la nivelul din 1999, din cauza crizei

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile