Comentarii pe articolul Functiile de CEO surad celor curajosi


Titlu cu semn de intrebare

Alexandru Anitei la 15 Ianuarie 2008, ora 14:22
Titlu cu semn de intrebare
Nu curajosii ajung CEO ci curajosii care au succes. E normal ca atunci cand esti dispus sa-ti asumi riscuri mai mari decat restul sa ai rezultate mai bune. Dar doar dc. ai si noroc sa nu cazi in marja aia mai mare de risc. Asa ca e normal ca dintr-o suta de CEO o buna parte sa fie "curajosi", insa aici ii veti gasi doar pe cei care au avut si noroc. Cei care au riscat si au pierdut ii veti gasi undeva la urma de tot si banuiesc ca sunt mult mai multi.
Ginel Bargaoanu la 15 Ianuarie 2008, ora 15:46
Corecta afirmatia in ansamblul ei. Eu as mai mai adauga pe linga curaj si noroc si viziune. Cred ca succesul unui CEO inseamna si asta.
Andrei Busurca la 15 Ianuarie 2008, ora 18:16
1.Este o chestiune de 'aflare in acvariu'. Ma indoiesc ca accesul in pozitia executiva cea mai inalta intro companie tine strict de competenta. Sunt neincrezator ca actualii sefi executivi din marile companii nu au 'pedegree' relational profund. Exemplul la indemana este al unui sef politic care a participat la privatizarea unei institutii bancare pe bani foarte buni. Relatiile se aduna si dau familiile puternice care controleaza si dirijeaza bogatia ;
2.Competenta 'per se' este o fantasma. poti fi competent - adica sa-ti faci treaba bine - intrun job si complet depasit in altul. Problema esentiala capabilitatea de a invata cat mai repede. Intro pozitie de conducere daca in maximum trei luni de zile 'nu ai iesit din ceata' trebuie sa pleci ;
3.Definirea 'acvariului' : unul sa te propuna si doi sa te sustina ;
4.Restul : studii americane, sondaje de opinie etc. sunt cercetari pentru teze de doctorat ; Realitatea este pastoasa.
Incheiere : pot parea oarecum cinice afirmatiile mele dar sunt din propria experienta.
Gelu Mataranga la 16 Ianuarie 2008, ora 12:53
Relatiile sunt foarte importante in ziua de azi in orice pozitie manageriala sau non. Competenta vine ca un corolar, dar doar uneori sau atunci cand este cazul. In general este nevoie de oameni care sa se supuna, sa cadreze, si sa poata executa cu zambetul pe buze ordinele conducatorilor din umbra. Putine sunt cazurile cand un manager isi poate pune amprenta asupra sistemului fara sa fie controlat sistematic. Asta in conditiile asezonate cu bune intentii.

  Inapoi la articolul Functiile de CEO surad celor curajosi

Setari Cookie-uri