Comentarii pe articolul Functiile de CEO surad celor curajosi


CEO?

Camelia Manea la 15 Ianuarie 2008, ora 15:03
CEO?
Nu era mai bine daca traduceati si ce inseamna CEO? in DEX nu gasim. Si nici in clasificarea ocupatiilor din Romania. In principiu, multumim pentru aprecierea indirecta, se vede pozitiva, la adresa cititorilor si a nivelului lor de cunostinte, dar sa nu va fie teama ca jigniti pe cineva cu o traducere pusa in paranteza, in astfel de cazuri.
Dan Stamate la 15 Ianuarie 2008, ora 18:07
Cand vorbim despre denumiri de job-uri (functii, cel mai contraindicat document de referinta este Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR). Personal consider acest document ca fiind nociv pentru ca isi are radacinile din strevechea perioada comunista si nu are nici o legatura cu viata economica moderna care se desfasoara in Romania. De exemplu, pana de curand, in COR nu exista pozitia de Director Comercial. Nici acum nu stiu daca exista pozitia de Directori vanzari sau Director Marketing si multe alte functii care sunt omniprezente in din ce in ce mai multe firme din Romania.
Dan Stamate
Marta Lefter la 17 Ianuarie 2008, ora 19:12
Opinia doamnei camelia Manea este corecta. Desi cei care citesc acest cotidian electronic au un anumit nivel de cunostinte au nevoie cateodata de o explicatie a unor termeni care nu sunt uzuali. Cu multumirile de rigoare asteptam si articolele urmatoare!
Ionel Voinescu la 11 Februarie 2008, ora 11:21
Ziarul se adreseaza unor oameni/cititori, care se considera ca au o anumita cultura economico-manageriala, cu precadere din lumea business privat, motiv pentru care probabil nu se simte nevoia sa expliciteze in paranteza initialele/ abrevierile unor termeni sau mai mult sa le traduca. Pe de alta parte si doamna Camelia Manea are dreptate ca nu poti sa le stapanesti/cunosti pe toate si mai mult pot fi cititori care sunt la inceput de drum...
De pilda eu, desi ma consider un cunoscator al domeniului, cel putin in raport cu multi colegi si cunostinte, intuiesc dar nu stapanesc cu precizie care este diferenta dintre GM (General Manager) si CEO (Chief Executive Officer). Cititorii avizati, eventual cei din domeniul HR, ii rog sa ma edifice.

  Inapoi la articolul Functiile de CEO surad celor curajosi

Setari Cookie-uri