Comentarii pe articolul Pensii Private: Ultimul raport bilunar pe 25 ianuarie


pensia privata - o mare pacaleala!

Marta Lefter la 22 Ianuarie 2008, ora 20:37
pensia privata - o mare pacaleala!
Desi se mentioneaza in articolul dumneavoastra ce se va intampla incepand cu 17 ianuarie cu contribuabilii ce nu au aderat la un fond de pensii private nu se afirma insa nimic despre cei ce au fost abuziv inscrisi intr-unul dintre aceste fonduri inainte de aceasta data si carora Comisia de control nu a binevoit sa le ofere nici un raspuns cu toate ca suntem la sfarsitul lunii ianuarie.
Care sunt rezultate reconcilierilor intre CSSPP si acei administratorii incorecti nu le vom cunoaste dar ce vina avem noi, cei sub 35 de ani, sa fim "pedepsiti" aderand la un fond pe care nu il dorim. De cate ori am intrebat acest lucru mi s-a raspuns invariabil: " Va trebui sa asteptati raspunsul scris din partea CSSPP! " , raspuns care intarzie de mai bine de o luna. Si atunci trag o singura concluzie : pensiile private reprezinta o sursa de castig pentru acesti administratori in defavoarea noastra a contribuabililor!
Pana la proba contrarie consider CSSPP-ul o mare gaselnita asemeni multora dintre comisiile din aceasta tara care nu fac nimic dar inghit bani cu nemiluita!
Mihai Ghiban la 2 Februarie 2008, ora 11:23
Aveti dreptate , s-au facut si se fac inca multe abuzuri in aceasta tara si inca nu sint pedepsite... :(
Revenind la inscrierea abuziva intr-un fond de pensii administrat privat se poate rezolva.
Legea prevede o penalitate de 5% din suma cumulata la fondul respectiv daca va transferati inaintea termenului de 2 ani .
Dar nu prevede obligativitatea de a ramine o perioada minima la acel fond .
In concluzie va mutati unde doriti dupa prima luna de cotizare si atunci paguba financiara (5% din cei 2% din venitul brut ) va fi simbolica...

  Inapoi la articolul Pensii Private: Ultimul raport bilunar pe 25 ianuarie

Setari Cookie-uri