Comentarii pe articolul Ion Iliescu: Blogosfera nu va inlocui media traditionala


DACA TOT SUNTEM LA CONFESIUNI SI INTERNETUL NE OFERA O INTIMITATE A TRANSPUNERII GANDURILOR, ION ILIESCU NE POATE OFERII TOTUL DESPRE PREGATIREA LOVITURII DE STAT DIN DEC.1989?

Ioan Danila la 23 Ianuarie 2008, ora 13:00
DACA TOT SUNTEM LA CONFESIUNI SI INTERNETUL NE OFERA O INTIMITATE A TRANSPUNERII GANDURILOR, ION ILIESCU NE POATE OFERII TOTUL DESPRE PREGATIREA LOVITURII DE STAT DIN DEC.1989?
Solicit o astfel de interventie la gandul ca, poate a venit timpul ca, acest om Ion Iliescu, sa nu duca cu el in mormant secrete ce ar urma sa fie dezvaluite peste 50-100 de ani cand nu le va mai intelege nimeni si nici nu-si vor mai avea rostul, nefolosindu-i nimanui, asa cum constatam in zilele noastre despre atrocitatile lui Stalin sau Hitler, ale coroanelor regale si ale unor conducatori de osti ce macelareau populatia la ce-a mai mica interventie a oponentilor contra puterii.
Noi toti, ce-i ce am trait regimul comunist preluindul inca din fasa cu faptele rele si bune, nu putem rabda la infinit versiuni de adormit copiii din partea celor ce dupa 1989 au preluat puterea si nici faptul ca, Ion Iliescu nu la interesat ca in jurul sau isi stransese o serie de ,,potlogari" din randul oamenilor fara capatai ce nu pusese umarul la reconstructia Romaniei dupa gulagul si efectele Celui de al II-lea Razboi Mondial ce lasase rani adanci in inima unui popor pasnic si primitor.
Sigur ca experienta politica a lui Ion Iliescu sa format la scoala vremii in care Stefan Gheorghiu juca un rol important precum si specializarile de la Moscova.
Sa ne negam trecutul cu bune sau cu rele, e o fapta de neinteles pentru noi cei ce asistam la acest circ politic mediatic si, de aceea consider ca, Ion Iliescu este singurul in masura sa elucideze anumite etape a Istoriei Romanilor, spalindu-si astfel anumite pacate (vrute sau nevrute - asa cum propavaduieste un popa la plecarea sufletelor in ceruri, lasand astfel o istorie curata generatiei ce va veni, neputind fi rastalmacita, asa cum de altfel au facut in majoritatea lor toti ce-i ce au administrat aceasta tara Romania de-a lungul timpurilor apuse. Dece sa condamnam sau nu anumite etape ale Istoriei acestei Tari si, apoi sa revenim cu regrete precum executarea cuplului Ceausescu, a generalului Milea si dece nu a ministrului Ion Ionita internat intr-un spital cu renume de medici criminali, de unde defapt nu a mai iesit, asa cum sa intimplat cu multi din ce-i ce incomodau sau ierau vizati de organele de securitate despre care un Iulian Vlad si raposatul Dinca nu ierau strani, Stefan Guse, si magistratul Gica Popa si, mergand in timp, Ion Antonescu, Gheorghe Gheorghiu Dej si alti revolutionari ai mileniului trecut ce au cazut prada tradatorilor corupti in a dezbina o oranduire in clipele cind aceasta se justifica in fata populatiei cu interesul general al societatii.
Acum, aveti cuvantul stimate domnule Iliescu, sa asterneti in blogurile dv., gandurile bune sau mai putin bune ce au fost transformate in fapte si sa rasfrans asupra noastra a romanilor. Puteti replica sau nu interventiile asupra gandurilor dv., insa meritul dv., va fi acela ca veti putea contribui din plin la scrierea unei adevarate istorii a romanilor, nelasand la o parte ce-i 25 de ani din viata unui popor sub conducerea lui Nicolae Ceausescu in care a-ti fost implicat si dv., chiar daca fiind prim-secretar al Iasi-lor, n-ati intreprins nimic pentru imbunatatirea starii economice a Moldovei si in special a Vasluiului din care fac si eu parte.
Cu respect,
Ioan Danila - Presedinte al Partidului Stangii Unite - Filiala Vaslui
Gherghel Lucian la 24 Ianuarie 2008, ora 12:01
Fara suparare dar raspunsul as zice ca este de asteptat sa fie ceva de genul: - ce are de a face prim secretarul din Iasi cu economia planificata de la centru (CC al PCR)? - ce are de a face prim secretarul din Iasi cu Vasluiul? Era Iliescu prim secretar si in Vaslui sau peste Moldova? - este un secret ca a fost o lovitura de stat? As zice ca este tare prost tinut secretul asta. Am prieteni care au participat la revolutie in Timisoara si inca-si mai aduc aminte de replica pe care au avut-o cand au auzit scandat numele lui Iliescu. Asta cine dracu mai este? Lumea habar nu avea cine este tipu' cu pulover de la TV! Va mai aduceti aminte de reactia lui Dinescu la numele "noilor" membrii ai "guvernului": ce naiba ii bagam pe astia din '60? Mai tineti minte primele declaratii ale lui Iliescu: ramanem in Pactul de la Varsovia, vom face comunismul stiintific, etc.? Totul se leaga acum. A fost o lovitura de stat ajutata de marele urs care nu urmarea schimbarea regimului sau aliantei. Se dorea strict debarcarea lui Ceausescu. Din punctul meu de vedere, Ion Iliescu este de vina pt decalajul economic si dezvoltare dintre Romania si celelalte state foste comuniste. Tara nu se conduce cu zambete, inchideri de ochi la coruptii din propriul partid sau discursuri fara subiect. Tinand cont ca Iliescu nu doreste sa se retraga din viata politica si ca va fi scos probabil cu picioarele inainte din Parlament, zic ca Romania va incepe sa se dezvolte si sa miste inainte in momentul cand viermii vor musca la propriu din Iliescu si generatia lui. Din partea mea catre dumneavoastra domnule Ioan Danila: ma infior cand vad cum scrie si cum gandeste un presedinte de partid, pt binele tuturor sper sa ramaneti sub pragul electoral. Este nevoie de un partid de stanga pentru a echilibra viata politica, dar nu cred ca PSD sau partidul dumneavoastra sunt reprezentative pt stanga din Romania. Apropos, aveti platforma politica? O cunoasteti? Este scrisa clar sau ambiguu ca la celelalte partide? Partidele politice din Romania sunt atat de cameleonice incat nu m-ar mira ca a doua zi comunistii sa arboreze o zvastica, nu ca ar fi o mare diferenta intre proletari si muncitorii nationalisti :).

  Inapoi la articolul Ion Iliescu: Blogosfera nu va inlocui media traditionala

Setari Cookie-uri