Comentarii pe articolul Fondul de investitii QVT solicita TRG realizarea ofertei obligatorii de preluare


Manipularea pietei

Extruder la 8 Ianuarie 2009, ora 11:23
Manipularea pietei
Redau mai jos continutul articolului 203 din legea pietei de capital, la care face referire domnul avocat, ca sa trageti voi concluzia daca e obligat KMG sa faca oferta de preluare. Mie imi suna a tendinta de manipulare a pietei din partea QVT. Daca, sa zicem, TRG si KMG ar achizitiona fiecare 17% dintr-o companie, atunci da, s-ar aplica paragraful 1 din art. 203. Dar in cazul nostru TRG este actionar la RRC din 2001, cu mult inainte sa intre legea 297 in vigoare si de atunci nu a mai cumparat si nu a mai vandut nici o actiune la RRC.

Art. 203
(1) O persoana care, urmare a achizitiilor sale sau ale persoanelor cu care actioneaza in mod concertat, detine mai mult de 33% din drepturile de vot asupra unei societati comerciale este obligata sa lanseze o oferta publica adresata tuturor detinatorilor de valori mobiliare si avand ca obiect toate detinerile acestora cat mai curand posibil, dar nu mai tarziu de 2 luni de la momentul atingerii respectivei detineri.
(2) Pana la derularea ofertei publice mentionate la alin. (1), drepturile aferente valorilor mobiliare depasind pragul de 33% din drepturile de vot asupra emitentului sunt suspendate, iar respectivul actionar si persoanele cu care acesta actioneaza in mod concertat nu mai pot achizitiona, prin alte operatiuni, actiuni ale aceluiasi emitent.
(3) Prevederile alin. (1) nu se aplica persoanelor care, anterior intrarii in vigoare a prezentei legi, au dobandit pozitia de detinator a peste 33% din drepturile de vot, cu respectarea prevederilor legale incidente la momentul dobandirii.
(4) Persoanele prevazute la alin. (3) vor derula o oferta publica obligatorie, in
conformitate cu prevederile alin. (1), numai daca, ulterior intrarii in vigoare a prezentei legi isi majoreaza detinerile, astfel incat sa atinga sau sa depaseasca 50% din drepturile de vot ale respectivului emitent. Pana la derularea ofertei publice, drepturile aferente actiunilor achizitionate care depasesc 50% vor fi suspendate, iar respectivul actionar si persoanele cu care acesta actioneaza in mod concertat nu mai pot achizitiona, prin alte operatiuni, actiuni ale aceluiasi emitent.

  Inapoi la articolul Fondul de investitii QVT solicita TRG realizarea ofertei obligatorii de preluare

Setari Cookie-uri