Comentarii pe articolul Cinci reguli pentru reinceperea investitiilor la Bursa


O sugestie

Mircea Agabrian la 8 Ianuarie 2009, ora 19:31
O sugestie
Draga Tony,

Multimea site-lor de profil de pe internet ofera numeroase seturi de reguli pentru tranzactionare profitabila. In putine din ele am gasit un numar mai mic de zece. Dar chiar numai cinci in mod sigur nu am citit. In schimb am dat peste urmatoarea spusa: "Brief is better, briefer is much better". Asa am inteles mai bine meritul celor cinci reguli pe care le ofera articolul tau. Multumesc.

Daca citeam undeva sau cineva imi explica cum aceste regului se aplica la bursa romaneasca, in mod sigur nu eram prins in capcana BVB-ului, bursa care are o vechime cu mult sub 25 de ani, daca nu ma insel, pana in 15. In consecinta, folosind o logica simpla, majoritatea investitorilor se gasesc la stadiul de cunoastere in domeniu corespunzator anilor de scoala la care fiecare ne aflam la varsta pre-adolescentei.

Perspectiva de investitor pe termen lung a celor cinci reguli este evidenta, dar in conditiile in care azi "Volatilitatea si taierea rapida a pierderilor este numele jocului" ar fi interesant sa aflam ce inseamna sa fi swing trader sau day trader pe bursele americane. Daca nu gresesc, mari investitori se gasesc si ei in aceste posturi. In acest caz, cu rezista un investitor individual in fata investitorilor institutionali?

Cu multumiri si cu cele mai bune urari
Tony A. Romani la 11 Ianuarie 2009, ora 16:29
Buna Mircea,
Multumesc pentru comentariu. Cu siguranta exista aspecte diferite si lucruri interesante comparand un day trader in Bucuresti cu unul din New York. Iti promit ca voi discuta aceasta tema in zilele urmatoare.

Ma bucur ca ai apreciat numarul mic al acestor reguli. Psihologii spun ca o memorie antrenata poate retine pana la 7 aspecte ale unui subiect. M-am gandit ca cele cinci reguli sunt si cele mai importante si sunt si suficiente.

  Inapoi la articolul Cinci reguli pentru reinceperea investitiilor la Bursa

Setari Cookie-uri