Comentarii pe articolul Greva generala la cea mai mare banca din Romania


Greva generala la BCR

Nicolae Sdrula la 12 Ianuarie 2009, ora 17:02
Greva generala la BCR
Ca sa putem judeca just ar trebui sa stim nivelul de salarii de acolo.
In principiu, cei de la Banci, se stie ca au venituri foarte mari in comparatie cu alte activitati, chiar daca angajatii de la Banci, inainte de 1989, pe unde lucrau, aveau salarii obisnuite. Deodata au devenit importanti si castiga mult mai bine ca fosti colegi de ai lor care si-au pastrat meseria si sunt specialisti in domeniul lor. Marea majoritate ce lucreaza in Banci au intrat cu relatii, mai ales daca au functii de conducere.
Am o cunostinta care la o asemenea Banca mi-a spus ca se plictiseste dar "duce" acasa cam 6-7000 E/luna (e directoras).
Probabil ca cei ce vor sa faca acea greva se pot revolta asupra inechitatii repartitiei fondurilor salariale in astfel de institutii ( ca si la altele din Romania unde stafful reprezentand cca 10% detine o pondere salariala de cca 50% fata de restul personalului care sunt90%).
Alftel, mi se pare ca nu are un sens real.
Bogdan Turliu la 12 Ianuarie 2009, ora 19:25
6-7000 euro ?? unde ?? la ce banca ???
Radu Catalin Gura la 12 Ianuarie 2009, ora 21:21
1. salariile din banci nu mai sunt ce au fost. O fata din front office nu duce mai mult de 1200-1500 lei/luna acasa. In conditiile in care lucreaza cel putin 10 ore/zi si mai are si target de realizat.
2. Intr-adevar directorii au ceva intre 5000-7000/luna, dar gestioneaza f. multe miliarde, target etc.(oricum nu ei fac greva)
3. Majoritatea bancilor raporteaza profituri nete de 2-3 ori mai mari ca in 2007 si sa nu ne facem iluzii ca "vor pune banii deoparte" pentru anul ce vine. In aprilie se vor distribui dividendele si mi-e teama ca nu se vor capitaliza.
4. E normal sa faca greva deoarece managementul primeste "procent" din cat reusesc sa "taie" din pretentii. Romania a fost un El Dorado pentru bancile straine. Fara sa dau nume de banci, un salariat a adus actionarilor, in medie pe sistem, aprox. 10.000 de euro profit net. Vi se pare putin ?
5. Haideti sa nu mai fim populisti si sa credem ca guvernul Boc va rezolva problema crizei taind din salariile actorilor cu c.i.m. partial, asa cum salariile celor din banci nu vor afecta banii populatiei, ci doar pe cei ai actionarilor.
O seara buna,
Adrian Axente la 12 Ianuarie 2009, ora 23:15
NU mai mintiti oamenii si nu va mai bateti joc de clientii vostri.
Niculescu Gina la 13 Ianuarie 2009, ora 23:38
Lucrati in banca? Stiti cum este???????Viata de familie nu exista...........

  Inapoi la articolul Greva generala la cea mai mare banca din Romania

Setari Cookie-uri