Comentarii pe articolul ING Bank: Leul ar putea ajunge la 4,7 lei/euro in vara


Analistii ING

Mihai la 13 Ianuarie 2009, ora 18:12
Analistii ING
"Analistii ING estimau anterior un nivel maxim de 4,20 lei/euro pentru acest an." si de ce i-as crede cand spun ca acum cursul va fi mult peste prognoza lor anterioara? :) Astfel de mesaje trimise catre piata pun presiuni pe leu - si cine are interes ca leul sa se deprecieze? Nu cumva aceleasi banci care se pare ca au incercat si un "atac" inainte de sarbatori?
"Afacerile orientate spre consum" - ce afaceri nu sunt orientate spre consum? :))
Nicolae Mihai la 14 Ianuarie 2009, ora 08:53
e normal sa creasca in asa hal, deoarece, atat timp cat noul Guvern in loc sa faca un plan de scoatere a acesti tarii din asa criza, se ocupa de alte treburii mai serioase" de ex pe cine pune la interne pe cine pune la dgtii si alte chestii!
luand in serios aceasta problema eu cred ca acest euro anul acesta poate ajunge si la 5 lei atat timp cat nu se face nimic in romania, suntem o tara de consum !
Banceanu Vasile la 14 Ianuarie 2009, ora 09:07
Da in occident ce se face , nu o arta a consumului ? Ce au ajuns cetatenii acelor tari sa faca economii draconice ? Viata pe pamint este un consum . Depinde de autoritati cit de ponderat il face . Economiile de piata vprin reclamele si publicitatile perseverente fac consumul sa se dezvolte , insa economia de bisnita face un consum exploziv pe datorie . Undeva se va rupa lantul. Greu de spus, unde.
Stefan Dimache la 14 Ianuarie 2009, ora 10:41
Cele 3 banci in spatele carora se afla cioclii fianciari straini sunt ING Bank, RBS (Royal Bank of Scotland , fosta ABN AMRO) si Unicredit.



Zeci de mii de romani in imposibilitatea de a-si achita ratele la creditele contractate, sute de firme avand dificultati reale in a-si finanta activitatea, fortate sa-si reduca drastic costurile, inclusiv probabil prin dispononibilizari. Acestea ar fi fost o parte dintre consecintele cu care ne-am fi confruntat daca atacul agresiv, ambitios si stupid al catorva institutii financiare straine la adresa leului ar fi reusit.

Confruntate cu propria incompetenta care le-a adus in pragul falimentului, Goldman Sachs (inclus in "planul de salvare" al Trezoreriei americane), Barclays (unde Guvernul britanic va deveni actionar pentru a o finanta) si Morgan Stanley (care a inregistrat pierderi de 3,7 miliarde de dolari in noiembrie anul trecut) s-au gandit sa isi scoata o parte din "parleala" atacand monedele catorva state est-europene.


Conform estimarilor, impotriva leului s-au pariat peste 2 miliarde de euro, incercandu-se aducerea cursului la nivelul de 4,2-4,5 lei/euro. Gratie interventiei prompte si strategiei eficiente a BNR, atacul a fost respins, iar cei care au pariat impotriva leului au inregistrat pierderi consistente.

Hienele financiare au fost astfel puse in situatia penibila de a nu avea de unde s ia bani pentru a-si plti datoriile, BNR lsand, in mod intentionat, piata fr lichiditti. Panicati, speculantii au incercat s "isi inchid pozitiile", adic s-si plteasc datoriile, cu bani imprumutati de pe piata monetar, ins lipsa acestora a dus dobanzile la cote record.


Acest atac s-a desfasurat pe fondul aparitiei unor asa zise ale unor mari banci straine potrivit carora Romania este . Ironia face ca aceste rapoarte sa apartina exact acelor institutii ajunse in pragul falimentului ca urmare a unor politici financiare dezas
Stroia Valentin la 17 Ianuarie 2009, ora 12:35
Cred ca B.N.R., in cazul in care este in posesia unor dovezi irefutabile privind atacul acestor institutii financiare asupra monedei nationale, trebuie sa propuna masuri draconice de pedepsire a acestor banci. Mijloace exista, este necesar doar curajul de a actiona in acest sens!

  Inapoi la articolul ING Bank: Leul ar putea ajunge la 4,7 lei/euro in vara

Setari Cookie-uri