Comentarii pe articolul Creditele ipotecare: Mai relaxate, dar nu pe termen scurt


Cand BNR se va implica in stoparea hotiei bancilor

Aurora la 15 Ianuarie 2009, ora 17:19
Cand BNR se va implica in stoparea hotiei bancilor
Relaxarea creditelor ipotecare e un pic de praf in ochi aruncat populatiei. In toate tarile lumii bancile nu au voie sa depaseasca un anumit prag la dobanzi, prag stabilit de bancile nationale ale fiecarui stat, iar acest prag este uman nu aberant ca in Romania. Noi platim dobanzi de peste 35% mai rau decat la camatari si ce e trist, dobanzile sunt mai mari la creditele in lei decat la cele in valuta ca de... se cumpara scump leii de pe piata ca doar vin din Africa si costa mult.

Dragi redactori, toti ati explodat la majorarea ratelor in valuta o data cu cresterea euro. Incercati sa va uitati si in curtea noastra si mai vedeti ce se intampla la creditele in lei, mai ales la cele cu dobanda variabila, si la faptul ca nu se ia nici o masura de stopare a hotiei pe care o practica bancile asupra clientilor vechi. Nimeni in lume cand isi face o socoteala daca poate sa ia sau nu un credit merge la o marja de risc de 5-10% a majorarii dobanzilor, peste aceasta marja se intra in imposibilitate de plata. La noi s-a depasit 25% cresterea dobanzilor. Ce parere aveti?....
Ionel Radu la 15 Ianuarie 2009, ora 21:35
Aurora foarte pertinent si la obiect comentariul tau!Bravo ...de acord cu tine!
Ovidia Popescu la 16 Ianuarie 2009, ora 08:02
Sunt absolut de acord cu tine Aurora. Dar nu crezi ca si noi suntem de vina, ca am tot imprumutat bani din banci, fara sa tinem cont de faptul ca dobanzile pe care urmeaza sa le platim sunt de 5 ori mai mari decat cele din Vest?
Cred ca si noi am incurajat in acest fel hotia. Si nu vad eu banca aia, de la noi din tara care sa reduca dobanzile si sa ii pese cat de putin de noi....

Acum 20 de ani cand a cazut regimul comunist, toti eram fericiti ca suntem liberi, dar nimeni nu s-a gandit unde si cum vom ajunge!

Trist, dar adevarat!

Solomon la 16 Ianuarie 2009, ora 17:29
bnr un fel de anr mai subtil si mai ipocrit
La noi BNR - ul si-a construit in timp o imagine buna dar care este bazata mai degraba pe "fum si oglinzi" decit pe activitatea reala a bancii.
Deficientele sunt multe de la salariile uriase nejustificate si pina la modul 'hilar' in care este calculata inflatia dar probabil nimeni nu va avea curaj sa faca ceva reforme in aceasta parohie..
Ca de obicei la noi omul de rind este ultimul protejat de institutiile platite de stat sa faca asta..,de data aceasta o entitate organizata pe lege speciala dar de fapt tot un soi de 'bugetari' mai "egali" decit altii...si construit ca de obicei pe 'exceptii'....in detrimentul cetateanului de rind

Eduard Laurentiu Paduraru la 16 Ianuarie 2009, ora 21:42
In toate tarile civilizate, cu economii normale bancile trec prin momente critice si anunta profituri modice sau zero, numai la noi marja de profit e foarte mare in comparatie cu toate celelalte. Asta pentru ca toate comisioanele adunate pot ajunge pana la 50-75% din dobanda anuala initiala anuntata. Nu vedeti ca in orice intersectie mai de Doamnne ajuta sunt cate 4-5 sedii de banci de un lux aparte. E o adevarata "hotie" pe care o practica bancile din Romania care au dus dorul clientilor timp de 3 luni de zile, cersind indurarea BNR-ului in tot acest timp pentru a mai indulci conditiile de creditare. Sa vedeti voi, bancheri romani, cand vom putea accesa credite de la banci europene cu dobanzi normale de 4-5 %, cand veti avea o reala concurenta, si nu intelegeri de clanuri mai jalnice decat in piata, unde toti precupetii cu patru clase iti servesc acelasi pret. Totul in Romania e o zvonistica de prima mana intretinuta de persoane care au interese in domeniul financiar si imobiliar. De acum sa ne asteptam la o noua crestere a imobiliarelor? In nici un caz. Vor ajunge multi la faliment, mai ales din cei care au consrtruit prin credite si solicita de 3-4 ori pretul de constructie pe mm2.
Totul e o minciuna si o hotie in Romania!

  Inapoi la articolul Creditele ipotecare: Mai relaxate, dar nu pe termen scurt

Setari Cookie-uri