Comentarii pe articolul Cum vad operatorii de telefonie migrarea clientilor catre alte retele


si ce va insemna asta?

Mircea Apostol la 4 Februarie 2008, ora 09:52
si ce va insemna asta?
Vor fii aceleasi tarife la toate companiile? pt ca migrind de la Orange la Vodafon cu acelasi nr, cel care te suna nu stie in ce retea suna. de aceea ar fii normal ca tarifele sa fie unice in toate retelele!
Tipirig Eugen la 4 Februarie 2008, ora 10:56
Asta chiar ar fi o problema..tu suni stiind ca vorbesti in retea,dar iti incarca factura pana nu mai poti
Anamaria Tudor la 4 Februarie 2008, ora 14:13
Nu este vorba despre tarife unice, ci doar despre portabilitatea numarului la o alta companie, care evident, isi va mentine tarifele proprii. Si va exista un mecanism, de tipul unui alt semnal in telefon atunci cand suni, care va fi unic pentru fiecare retea, astfel incat sa stii cu exactitate in ce retea suni. In strainatate se practica portabilitatea numarelor de ceva vreme.
Savulescu Catalin la 4 Februarie 2008, ora 14:22
Daca toti operatorii de telefonie vor avea acelasi pret acest serviciu nu mai are rost ca oricare ar fii reteaua vei platii acelasi abonament. normal ar fii mai anainte de anceperea apelului sa vorbeasca un robot si sa spuna an ce retea te aflii ca altfel sa vezi plangeri si facturi detaliate se vor cere deoarece ai parte de ancarcari la facturu pentru care vei cere explicatii, din pacate nu cred ca se pote inplementa deoarece sunt multe locuri din tara unde romtelecom este singur an localitati care ofera telefonie fixa. an ceea ce priveste telefonia mobila acolo poate avea loc procesul de schimbare a operatorului doar antre cei trei(vodafone,orange,cosmote), cat priveste operatorul zapp (telemobil) nu cred ca din punct de vedere tehnic poate face parte din acest schimb. la operatorii mici(rds,upc)am vazut ca au intrat si ei pe partea de telefonie mobila dar nu stiu daca funtioneaza pe "cdma" sau clasicul "gsm" plus ca nu am date despre acoperirea care o ofera an tara. an privinta schimbarii numarului afectati vor fii doar firmele ,si foarte putine persoane fizice . acesta reduce costurile de transmitere catre diversi parteneri a informatiei despre schimbarea numarului.
Coloman Herczeg la 4 Februarie 2008, ora 17:53
Saspunsul este simplu luand modelul adoptat in tarile unde portabilitatea este functionala: fiecare operator va avea obligatia(sic) sa ofere o modalitate de control al numarului!mai exact va fii un nr scurt la care trimiti un mesaj si raspunsul iti va indica reteaua in care este portat numarul pe care il apelezi!

  Inapoi la articolul Cum vad operatorii de telefonie migrarea clientilor catre alte retele

Setari Cookie-uri