Comentarii pe articolul Preturile imobilelor vechi s-ar putea prabusi in 2-3 ani


preturile imobilelor vechi

Cristian Mladin la 2 Octombrie 2007, ora 10:41
preturile imobilelor vechi
Nu prea cred. Pretul apartamentelor noi sunt in jur de 1500-2000 EUR/mp deci putin accesibile persoanelor cu venituri medii (din randul carora vine cea mai mare parte a cererii) deci apartamentele din blocurile vechi sunt (si vor fi) o buna alternativa pentru acestia avand in vedere preturile de 1000-1500 EUR/mp.
Tudor Panache la 2 Octombrie 2007, ora 11:35
La aderare, noi aveam cam 16 mp per capita, polonezi cam 20, ungurii cam 26 iar Ue avea, ca recomandare, cam 36. Pentru Bucuresti, ralizarea lui 2007, pana azi, este de 61 de apartamente noi, la o populatie de 2,2 milioane. Chiar daca noi avem mediu-net pe economie cam jumatate ca la polonezi si o treime fata de unguri, tot sunt destui bani la clasa medie din romania, care sa fie folositi spre un 20 de mp per capita (capita de mini-capitalist By the way, intre 1945 si 1990, Romania a construit tot atatea apartamente cat Franta, care nu a avut nevoie de mai multe unitati de locuit (ne avand de sustinut acea mega-migratie de la sat la oras). Diferenta consta in mp. La acelasi numar de unitati de locuit, Franta a realizat un numar dublu de metri patrati. La noi, o garsoniera este confort UNU daca depaseste 20 de mp iar un apartament de 2 camere, este confort UNU daca depaseste 40 de mp. In apus, 40 de mp s-ar potrivi unei garsoniere.
Adriana Elena Creata la 2 Octombrie 2007, ora 18:07
Fac parte din categoria persoanelor cu castiguri medii si, facand un calcul simplu ( intre cat platesc in momentul de fata chirie + cosul minim zilnic + utilitati + + + ) nu imi voi permite multi ani de acum inainte sa-mi cumpar o casa. Cred ca trebuie facut ceva si pentru tinerii casatoriti cu venituri medii, trebuie ca piata imobiliara sa se stabilizeze cat de cat astfel ca si noi sa ne putem permite o locuinta. Se vorbeste de sume fabuloase, nerealiste pentru viata pe care trebuie " sa o platim "zi de zi. Sistemul bancar cu modalitatile lui de oferire a creditelor imobiliare nu este de niciun ajutor atata timp cat se percep rate lunare de sute de euro, rate care atarna mult in balanta de cheltuieli a unei familii care este la inceput de drum si care se gandeste ca peste...poate 3-4 ani sa nu mai fie formata doar din doua persoane. Este imposibil de cumparat o casa astazi in Romania atata timp cat preturile se mentin la cota actuala.

  Inapoi la articolul Preturile imobilelor vechi s-ar putea prabusi in 2-3 ani

Setari Cookie-uri