Comentarii pe articolul Bancile cer BNR reducerea dobanzii cheie


nice

Ruben Boldizar la 30 Ianuarie 2009, ora 13:43
nice
atunci cine va opreste sa puneti in vigoare aceste masuri?pentru ca Voila!! criza e din belsug vorba aia, ce aveti de gand sa faceti? tineti tot la nenorocitele alea de impozite si taxe care oricum majoritaeta sunt false?
Eduard Paduraru la 31 Ianuarie 2009, ora 22:27
Peste tot numai vorbe. Daca pana acum credeam ca doar politicienii ne prostesc cu vorbe, de curand, si investitorii particulari (in cazul de fata, bancherii) aplica aceeasi politica paguboasa a vorbelor fara fond, fara actiune; daca tot va plangeti ca nu puteti da credite mai ieftine, de ce nu faceti presiuni mai evidente asupra BNR pentru a scadea aceste dobanzi si fonduri de garantare (ar putea sa ia exemplul Bancii Europene). Dar, probabil ca daca ati fi mai vehementi (voi "marii bancheri", reprezentanti ai bancilor comerciale), ati fi luati la rost de BNR in legatura cu taxele si comisioanele "nesimtite", care pot rivaliza cu cele din tarile bananiere, si care sunt mult peste media europeana. Asa ca, lasati-i pe bietii romani sa indure "birurirle" bancare.
Oare chiar credeti ca "inghitim" toate vorbele astea "de doua parale"?
Valentin Cabaua la 4 Februarie 2009, ora 17:27
Situatia s-ar mai debloca daca bancherii ar mai renunta la pretentiile exagerate (Euribor+5% la EUR),in conditiile in care in SUA s-a ajuns la 0 dobanda de referinta iar in Irlanda la 2.95%( ECB rate+0.95%).
In conditiile in care o banca irlandeza poate "functiona" cu un 0.95% peste ECB rate, bancile noastre cer macar 5%, (la eur)+alte comsioane ,ca de pretentii au..si ajunge DAE la peste 10% la credit ipotecar.
Daca ar mai lasa din profiturile astea astronomice pe care toti le raporteaza anual, atunci ar avea clienti.
Toti dau cu "riscul". Riscul bancar nu e mai mare decat in SUA, UK sau Ireland, dupa cum criza a dovedit ce tari au avut cele mai mari pierderi, in schimb la noi nimeni nu renunta la comisioane.
Ei, daca vreti safiti in business,va trebui sa o faceti...mai lasati din pretentii si nu ne mai prostiti cu "riscul" bancar, ca au riscat altii in USA, UK, Ireland mai mult decat voi! Si veti avea si clienti!

  Inapoi la articolul Bancile cer BNR reducerea dobanzii cheie

Setari Cookie-uri