Comentarii pe articolul Brokerii: De-acum incolo, Bursa ar trebui sa creasca


Bull shit de brokeri ... sunt cam satul dupa un an jumate...

Cristi la 31 Ianuarie 2009, ora 16:43
Bull shit de brokeri ... sunt cam satul dupa un an jumate...
Sa spui ca "De-acum incolo, Bursa ar trebui sa creasca" e la fel de iresponsabil cum e sa spui "De acum ar trebui sa scada" daca nu spui si orizontul de timp avut in vedere si ce a dus la concluzia respectiva.

De ce nu ar fi trebui sa creasca de acum o luna? Sau 2? sau jumate de an... si atunci se inregistrau minime iar indicii straini mai si cresteau,nu mergeam ca cei din Romania doar in jos si pe o panta foarte abrupta.

Cred ca investitorii, cei a baror bani se pierd pana la urma ar trebui sa inceapa sa gandeasca singuri! Nu brokerii suporta pierderile ci investitorii. Sfaturi se pot da gramada insa nu cel ce da sfaturi pierde bani si isi asuma riscuri. El cel mult, daca e destul de sincer la aparitii si in analize, poate recunoaste ca s-a inselat insa banii sunt pierduti de catre investitori, de catre cei care cumpara actiunile.

Poate ar trebui la fiecare sfat dar de un broker, el ce face cu banii lui? El i-a investit in actiunile pe care le recomanda? Si pe ce orizont de timp? Pentru ca altfel sunt doar sfaturi date cu usurinta pe care doar investitorii pierd bani.

Pana cand prturile nu vor scadea destul ca dividendul sa insemne ceva, macar cat castigul obtinut prin tinerea banilor la banca, cred ca preturile or sa tot scada. Iar in conditiile actuale, nu stiu cum se vor repeta profiturile de anul trecut anul viitor. Deci, dupa parerea mea de investitor mic pe care o sustin si aici, si pe site-urile pe care mai scriu, si prin portofoliul pe care il am, scaderi mai pot fi in continuare.

Prefer deocamdata sa am o abordare foarte conservatoare si foarte atenta la riscuri decat una indreptata spre castiguri. Riscurile sunt deocamdata prea mari, prefer sa am cash si daca reusesc sa mai fac cate o speculatie extrem de mica daca nu ma pot abtine de la tranzactionare, dar marea parte a banilor e bine sa fie in cash acum. Deocamdata nu sunt convins ca lucrurile vor merge in sus. Inca ma mai astept la scaderi.

Ma gandesc la analiza din punct de vedere fundamental si tehnic.
Pentru mai multe detalii, putem discuta pe site-ul aferent comentariului.
Realist la 3 Februarie 2009, ora 07:15
Cand SNP Petrom e sub pretul de privatizare, iar Petromidia RRC e mult mai "ieftina" decat pe vremea cand era numita "gaura neagra a economiei romanesti", e destul de logic sa spui ca e normal sa creasca.


  Inapoi la articolul Brokerii: De-acum incolo, Bursa ar trebui sa creasca

Setari Cookie-uri