Comentarii pe articolul Patriciu vede o cadere a sectorului imobiliar


corect

Marean sector5 la 14 Februarie 2008, ora 04:24
corect
La varsta de 29 de ani, dupa 5 ani de politehnica si alti doi de master, cu 5 ani vechime in "campul muncii", NU-mi pot permite o rata de 500 euro (cu un avans de 30%, pe 30 de ani) pt. a-mi achizitiona un apartament intr-un bloc "comunist". Sunt convins ca asa zisa cerere a fost constituita de speculanti (nu mai are sens peorativ),care nu si-au facut bine calculele, pentru ca cei carora spera sa le revanda in profit nu se pot incadra in masa de cerere solvabila in acest moment, iar daca se mizeaza pe viitoare cresteri ale veniturilor populatiei vor mai avea de asteptat. Principalul atu al RO este forta de munca ieftina, iar gradul de tehnologizare al tarilor dezvoltate nu o sa fie atins usor, in plus chiar daca nominal vor obtine un pret mai mare vor avea o problema cu puterea de cumparare a banilor (inclusiv euro).Cei care si-au dat seama au inceput probabil retragerea
Marean sector5 la 14 Februarie 2008, ora 04:32
E o vorba romaneasca "cine s-a fript cu ciorba sufla si in iaurt" (cu toate ca la noi nu e chiar iaurt, dar inca are masca asta). Sunt total de acord cu dl Patriciu, iar pentru cei care il banuiesc de interese ascunse : aveti dreptate - de data asta a (vrut) punctat la capitolul imagine
Adrian Vuvrea la 14 Februarie 2008, ora 10:59
Cred ca este o consideratie prea generala.Nu va scadea toata piata imobiliara.Anumite segmente da, dar nu tot.Atata timp cat cererea e mai mare decat oferta, nu vad motivul pentru scadere.O alta discutie interesanta ar fi si pretul constructorilor pentru apartamentele noi.
Cosmin Zanfir la 14 Februarie 2008, ora 16:15
Indiferent de situatie terenurile vor avea valoare. De ce ? Fiindca sunt limitate ca suprafata si nici PUG-ul si PUZ-ul nu poate exista oriunde ne dorim noi.Asa ca investiti in teren acum pt. a va putea construi o casa in viitor.Eu asa am facut .Succes !
Florin Pauna la 14 Februarie 2008, ora 20:24
Da,ar fi interesanta o discutie pe tema pretului pentru apartamente noi.
Marean sector5 la 14 Februarie 2008, ora 21:06
Nevoie nu este acelasi lucru cu cererea solvabila, de acord piata trebuie tratata diferentiat si sunt posibile inclusiv cresteri pe anumite segmente.

  Inapoi la articolul Patriciu vede o cadere a sectorului imobiliar

Setari Cookie-uri