Comentarii pe articolul Cel mai optimist scenariu: Piata rezidentiala isi revine la sfarsitul lui 2009


Ideal vs Tragic

Storm Bogdan la 5 Februarie 2009, ora 10:04
Ideal vs Tragic
Acesta este un scenariu imaginat in conditiile in care bancile incep sa acorde iar credite. Si in conditiile actuale, s-ar putea aceasta criza, cand se va fi terminat, multa populatie a planetei sa-si schimbe viziunea asupra "creditului" in general.
Multa lume compara criza asta cu cea din anii '20 dar pe atunci doar America stia ce-i ala credit, nu 80% din planeta.

Dar, probabil, in cel mai optimist caz, setea oamenilor pt bani ii va face sa revina la creditare si sa ne reluam cursul acestei sclavii mascate si sa continuam mascarada imbogatirii peste noapte si inaltarea parvenitismului.
George Niki Uhr la 5 Februarie 2009, ora 12:41
Nu stiu de ce se bate atata moneda pe tema "bancilor care NU mai acorda credite". Asta este o ineptie, bancile acorda in continuare credite, si vor continua sa o faca. In realitate, piata nu se "dezgheata" sin urmatoarele motive:
1. Oamenii NU sunt prosti, nimeni nu ia credit cand dobanda este 35% (am exagerat, dar ideea de baza asta este!)
2. Oamenii nu sunt prosti (a doua oara!) cand exista insecuritate (financiara, profesionala) nimeni nu ia credit (nici la dobanda 0=ZERO)
3. Oamenii nu sunt prosti (a treia oara!) nu vor sa plateasca pretul unui conac din Franta pe un apartament in Bukale=Mica Calcuta.
Lup Alex la 6 Februarie 2009, ora 15:11
Da, de acord. Bancile acorda credite persoanelor fizice, nu prea se mai inghesuie nimeni sa le ceara, la dobanzile astea. pentru ca:
1. oamenilor le e frica sau
2. nu iti permiti daca ai salariul in lei. cei care si-au permis si-au luat anii trecuti.
3. datorita primelor 2 cauze nici speculatorii nu mai cumpara, ceea ce a blocat putin piata

Nu inteleg cum intr-o tara cu moneda nationala RON toate preturile sunt in euro!!
Toata lumea zice ca pretul unui apartament a scazut (in euro) dar in lei tot cam ala din vara e, pentru ca a crescut euro.
Romanii sunt platiti in lei, asa ca rata pentru un imprumut ar fi cam aceeasi de anul trecut doar ca mai apare un cost suplimentar cu dobanda uriasa din 2009.

Nu stiu ce inseamna o "revenire a pietei": o piata unde preturile cresc cu 50% pe an? sau o piata unde fiecare roman isi permite o casa? o piata unde orice agent imobiliar - profesionist sau nu - castiga o gramada de bani foarte usor? O piata unde cumperi teren, il parcelezi si castigi 100% in 4 luni?
Cred ca nu-si va reveni niciodata...

Nu cred ca apartamentele sunt mai scumpe in Romania ca in Franta sau Anglia, nici vorba. Insa acolo e alta putere de cumparare...

  Inapoi la articolul Cel mai optimist scenariu: Piata rezidentiala isi revine la sfarsitul lui 2009

Setari Cookie-uri