Comentarii pe articolul Isarescu: Avem cinci canale de transmitere a efectelor crizei in Romania


Inflatia

Radu la 6 Februarie 2009, ora 13:26
Inflatia
Eu nu inteleg cum calculeaza BNR inflatia, ce preturi iau ei in calcul, dar am certitudinea ca inflatia reala e cu totul alta fata de cifrele pe care BNR le avanseaza. Sau probabil Isarescu "beneficiaza" de niste preturi speciale la produsele si serviciile ce se iau in considerare atunci cand calculeaza indicele inflatiei, preturi ce sunt mult mai bune decat preturile de care beneficiem noi, prostimea...
Lup Alex la 6 Februarie 2009, ora 14:54
De cate ori ii aud pe cei de la BNR spunandu-ne cat e inflatia, imi vine sa rad dupa care realizez ca de fapt e de plans:
- leul s-a depreciat fata de dolar cu 50 % in 10 luni, (deci tot ce importam din Asia e mai scump cu 50 %);
- leul s-a depreciat fata de euro cu aprox 18 % in umtimele 2 luni (deci tot ce importam din europa e mai scumo cu 20 %)
Bancile dau dobanda la depozitele in lei de 15 la suta, sunt convins ca ei stiu ca de fapt inflatia e de fapt minim 15%.
Un ultim amanunt: importam 80% din carnea de porc, peste, vita si 80% din legume/fructe. Importam 75 % din gaz, si nu stiu cat petrol. Singurul lucru care il exporta Romania e forta de munca necalificata.

Costica Neculau la 7 Februarie 2009, ora 00:03
De ce va dati cu parerea de lucruri de care nu stiti nimic? Chiar trebuie sa stie toata lumea ce cultura economica limitata aveti ? Stim si noi cum se trece clasa in Romania...

  Inapoi la articolul Isarescu: Avem cinci canale de transmitere a efectelor crizei in Romania

Setari Cookie-uri