Comentarii pe articolul Dinu Patriciu: Economia are gripa si a fost tratata cu aspirina


creare de locuri de munca. nu disponibilizare!!!

Maria Cristina Pascu la 9 Februarie 2009, ora 11:58
creare de locuri de munca. nu disponibilizare!!!
mda, ar putea fi o solutie...insa o solutie pentru diminuarea cheltuielilor statului. dar s-a gandir d-nul Patriciu care vor fi consecintele pentru populatie si pentru piata? cred ca nu.
pai dupa cate ma gandesc eu, care nu sunt un analist economic, lucrurile ar sta cam asa: reduc birocratii cu 80%, statul va trebui sa le plateasca somajul pentru ca nu si vor gasi toti de lucru, si nu imediat, contributia la securitatea sociala dispare, deci statul are numai de pierdut din asta, sa nu mai vorbimsa intarzierile evidente care vor surveni din reducerea drastica a personalului (intarzieri deja existente)

acesti birocrati fara loc de munca isi vor reduce consumul, atat public cat si privat, atunci fabricile, importurile, productia in general va scadea pentru ca cererea se reduce. si in loc sa se reduca efectele crizei, se acutizeaza, pentru ca totul se da peste cap.

evident ca nici eu nu sunt de acord cu gradul masiv de birocratizare al tarii nostre, care nici macar nu e eficient, insa nu cred ca e o solutie viabila in aceste momente.

ceea ce s-ar reusi este marirea procentajului de somaj care oricum creste in fiecare zi din cauza firmelor, fabricilor sau filialelor care deja s-au inchis.

in loc ca statul sa se gandeasca cum sa creeze mai multe locuri de munca, pentru ca efectele crizei sa nu se faca simtite, se gandesc cum sa mai reduca din cheltuieli...este si asta o solutie! buna, rea, discutabila.

  Inapoi la articolul Dinu Patriciu: Economia are gripa si a fost tratata cu aspirina

Setari Cookie-uri