Comentarii pe articolul Propunerea de garantare a inflatiei naste zarva in pensii private


Campanie de strangere de semnaturi lege pensii

la 13 Februarie 2009, ora 11:37
Dupa cum stiti campania de aderare s-a facut brusc. Elefantul are o coada casa nu se termine brusc - in ciuda faptului ca este mica ...
Riscul la care se expun companiile private de pensii neacceptand propunerea garantarii unei crestei este imens. In conditiile actuale este posibil ca unii mastodonti sa dispara vezi multele companii care incep cu litera A.... . Practic Oamenii de rand sau nu depun indirect prin munca depusa banii in sacul companiilor private de pensii si aceste ATENTIE ! nu le depun nici macar sumele depuse ... DE CE ? pentru ca se scad comisioanele de administrare.
Daca evaluam fondurile private de pensii din pilonul 2 vom observa ca majoritatea au scaderi ale sumelor. Ce denota acest fapt ?
Hai sa facem un mic exercitiu ..... Asigurarile de tip Unit Linkt din 2001 pana in prezent au scaderi de peste 40 % ajungand chiar si mai sus (ca siscadere).
Caz concret Allianz a emis o polita de tip Unit linkt in 2001 care are sa spunem o prima anuala de 3000 RON. Omul nostru a platit 3000 RON x 8 ani = 24000 RON . Daca omul nostru doreste sa retraga banii la o scadere de 40 % din 24000 RON mai are 14400 RON si trebuie sa fie multumit sa ii mai aiba si pe acestia nu-i asa ?
Astfel comparand putin cu fondurile de pensii pilon 2 putem avea o idee de ce se poate intampla cu o "promisiune" verbala a unor companii straine neinteresate de omul de rand ci de propriul profit. Culmea este ca in aceste Multimationale lucreaza "Romani" dispusi sa le sustina interesele nu in cele mai fericite conjuncturi pentru restul populatiei, ca mai apoi prin demisie sa urasca "Multimationala" si sa le doreasca falimentul. Culmea ironiei nu ? Sa te zbati ca mai apoi sa urasti ...
Cam in acest context vine domul VOINEA si incearca sa corecteze in al 12-lea ceas ce alti "Manageri" ale unor fonduri nu "intelegeau" in multele emisiuni televizate care au avut loc.
Sindicatele, care au mancat din portia tichetelor de masa si care nu au mancat din portia pensiilor este normal sa-si faca jocul - de data aceasta in favoarea populatiei si al oamenilor de rand.
Indiferent de ce spun in spatele unor asociatii interesele "Multinationalelor" trebuie repet "TREBUIE" GARANTATA o CRESTERE a PENSIILOR din PILONUL 2, in cuantum minim al mediei dobanzilor bancare acordate pe piata !
Restul e Bla Bla abur fara turbina domule A..... de la A...... sau de la A............
Cu stima,
Un cetatean contribuabil roman

  Inapoi la articolul Propunerea de garantare a inflatiei naste zarva in pensii private

Setari Cookie-uri