Comentarii pe articolul Comentariu soc in presa austriaca: Romania poate aduce Austria la faliment


Sa zica "merci!"

Insider la 15 Februarie 2009, ora 16:28
BCR este si va ramane cea mai profitabila divizie a Erste. Asa ca sa zica "multumesc frumos" statul austriac si sa se bucure ca are de unde compensa gaurile de pe pietele "sofisticate, avansate, evoluate": Islanda, SUA, Marea Britanie etc. etc.
Bucur Silviu la 15 Februarie 2009, ora 16:42
Cand e la paguba trebuie sa fim solidari cu ei, cand e la castig e datorita lor.
Ar trebui sa invatam de la jogodiile astea de austrieci.
Adica ei vor sa subventionam BCR-ul cu sume de trei ori mai mari decat au platit Erste pe tot BCR-ul, iar profitul sa-l care la ei. Cand le e bine banii sunt ai lor, cand e de rau (datorita lor) sa fim solidari.
De ce nu vand BCR la pretul pietei catre statul roman ? si Petrom ...
Nu ei vor numai banii nostri ca ne cred fraieri.
Ofiteru Cristian la 15 Februarie 2009, ora 16:58
Vizita ministrului este un act de disperare. bancile austrice ca de altfel majoritatea bancilor din europa de vest si statele unite au investit in sectorul constructiilor. pierderile inregistrate si falimentele stralucitoare au dus la pierderi de capital circulant semnificativ. solutii

1. nationalizarea vezi cazul RBS
2. ajutorul guvernamental vezi SUA
3. stringerea profitului si a capitalului circulant din filiale, vezi criza leului de la inceputul lui Ianuarie.

stoparea retragerii de fonduri de catre BNRa facut ca cei interesati, in cazul nostru bancile din austria, sa ceara guvernelor unde au filiale sa ajute bancile mama altfel amenintind cu falimentarea si retragerea. demersul ministrului mi e pare o actiune sovina si instigare la nationalism. BNR ar trebui sa raspunda in mod oficial.
Mibas la 15 Februarie 2009, ora 19:56
hai ca mi vine sa plang pt austrieci. anii trecuti cu dobanzile imense pe care le practicau de ce nu si faceau probleme ca ne fura. vai de ei. saracii
Zanoaga Monica la 15 Februarie 2009, ora 20:06
Probabil ca ministrul austriac a primit exact ce merita. A crezut ca poate pacali statul roman, a ncercat sa ne duca de nas, si cand a vazut ca romanii sunt un pic maiinteligenti decat li s-a parut lor pina acum, s-au gandit ca ar fi bine ca in presa austriaca sa puna reticenta (de fapt inteligenta romanilor) drept infatuare. Parereas mea ca romanii stiu totui ce fac.
Toma Lala la 15 Februarie 2009, ora 20:35
ce funny sunteti!
Dobrescu Alexandru la 15 Februarie 2009, ora 22:03
Pentru ca BCR sa aiba lichiditati ar trebui sa vina de acasa cu bani pe care sa-i pompeze in sistemul romanesc(adica euro). In urma unui asemenea scenariu, moneda euro ar scadea foarte mult comparativ cu leul (fiind nevoiti sa cumpere de la BNR lei - moneda din piata romaneasca). Lucrul acesta ar fi excelent pentru romani si firmele de aici pentru ca si-ar permite sa-si plateasca creditele si ar avea un nivel de trai mai ridicat. Dar acest lucru contravine austriecilor se pare pt ca ei (prin ministrul ce ne-a vizitat) cer ca statul sa le dea moneda nationala(lei in cazul de fata) ca sa-si acopere ei gaurile facute cu investitii de rahat. Cu alte cuvinte vor sa-si acopere gaurile pe spatele nostru (curs foarte ridicat). Bine le-a zis Basescu ca bancile mama ar trebui sa-si sustina filialele nu statele in care activeaza. Bancile = Camatarie cu acte in regula. Orice firma care nu performeaza intra in faliment. De ce nu si bancile?!
Catana Valentin la 16 Februarie 2009, ora 09:47
Cred ca se poate comenta si altfel: astfel, intr-adevar, Erste a aruncat credite scumpe in piata avand un capital propriu redus. Practic au dat credite din ce nu aveau. Desi profitul lor este imens, in acelasi timp el este doar teoretic, creditele fiind pe termen lung iar posibilitatea platirii acestora de catre populatie din ce in ce mai scazuta. In concluzie, ministrul austriac ridica o problema corecta: posibilitatea romanilor pe termen lung de a-si achita creditele in valuta. Din pacate el nu prevede posibilitatea Erste de a scadea dobanzile la creditele in valuta acordate romanilor si de a reesalona creditele temporal astfel incat gradul de certitudine in recuperaerarea acestora sa fie mai ridicat dar cu o reducere semnificativa a profituluii. Astept aceasta atitudine din partea tuturor bancilor, nu doar a celor austriece, jecmanitori fiind si francezii de la BRD, grecii de la Banca Romaneasca si romanasii smecheri de la Transilvania.
Vacaru Alex la 16 Februarie 2009, ora 11:31
dupa ce ne jacmanesc cu comisioane si dobanzi acum vor sa le mai sustine si bancile lor ?
Nicolaescu Daniel la 16 Februarie 2009, ora 20:00
Acesti camatari cu acte in regula, nu stiu ce este riscul...., falimentul????
Au nenorocit multi oameni si au falimentat mu;lte firme..!!!!
Se pare ca le-a ajuns si dumnealor ...funia la gat.
SUPRAVIETUIESTE CINE POATE! Sanse au acei ce au fost ponderati si ....cumpatati.... Recunosc faptul ca eu nu am fost decat unul ca multi altii, care au stat pe la usile lor de foarte multe ori ca sa ...cer credite. GREA VIATA.
la 16 Februarie 2009, ora 22:14
bine ca pina acum le a mers din plin si acum nu mai pot m i se rupe de bancile lor si de banii lor ca si asa ne au jacmanit pe fata cu dobinzi la credite de nu ti vine sa crezi ,acu roata se mai si invirte frate
Carmen la 17 Februarie 2009, ora 13:09
Vorbiti de statul roman care trebuie sa ajute.Care stat...?Care are plati incomensurabile neachitate generind aceste probleme de incapacitate de plata a creditelor(firme ,persoane fizice).Statul este cel mai prost administrator posibil.Petrom s-a vindut la OMV.Foarte bine.Cu tehnologia noastra rudimentara am fi platit fara sa avem nimic(vezi Ucraina gaz).Consumul de astazi este de 4 ori mai mare. Austria plateste 500 mil.eur.ca AUA sa fie cumparata de LH Germania ,altfel trebuie sa investeasca miliarde eur. care nu se merita.De multe ori dai bani sa scapi de ceva care nu este rentabil.Asa a fost si Petrom.Calitatea benzinei si motorinei nu este ca in Austria.Doar atit ...se lucreaza cu romani care nu respecta normele.Romanul traieste de unde lucreaza(fura ,inmulteste cu apa,mareste cifra octanica cu adezivi nepermisi).Ministrul austriac a cerut statului roman sa isi achite datoriile(stiind ca nu are bani pentru ca este falimentar (neachitarea platilor~faliment).Deci sa faca un credit.Vorbim de statul roman,care este generatorul numarul unu al problemelor.Asa nu v-om atrage investitori pentru ca statul ca garant nr.1 este cea mai mare problema.Austria nu v-a intra in faliment.Are o economie destul de stabila.Nu ne-a furat nimeni noi ne-am batut joc de cei ce au vrut sa ne ajute.
Liviu Stoian la 18 Februarie 2009, ora 17:38
Cat cred austriecii astia ca mai putem sa ne miscam dupa figuri impuse.Ne-am vandut pe nimic resursele de petrol si gaze,una dintre cele mai importante banci din Romania - probabil pentru a ne cumpara intrarea in UE ,sa stam la masa bogatilor.Pana acum am stat in genunchi pe langa ea,mancand resturi.Acum vor sa ne invite pe scaun ,dar sa platim noi si mancarea si spritul.Tipic relatie metropola/colonie.Vai de capul nostru.Cand oare ne vom trezi?

  Inapoi la articolul Comentariu soc in presa austriaca: Romania poate aduce Austria la faliment

Setari Cookie-uri