Comentarii pe articolul Cum sa lansezi un business in consultanta cu 2.000 de euro


Momeana

Bogdan Storm la 16 Februarie 2009, ora 14:00
Asta vrea sa fie momeana unora pentru a-si imbogati portofoliul de clienti ? Atat de mare este disperarea unora ? Cu 2000 Euro nu pornesti nici un fel de afacere, nici macar una cu sediu in apartament. Daca vrei sa-ti mearga din primele 6 luni se bag cel putin 10,000 euro in reclama, luand cele mai bune oferte.

Si hai s-o luam prin Absurd si deschizi o afacere cu 2000 euro, cum iti gasesti clienti ? Nu cheltuiesti sa-l "atragi" ?

O alta problema este ca in Romania nivelul de cultura este atat de scazut incat lumea nici nu concepe inca sa aibe un Website pentru o afacere, dar sa mai apeleze si la Consultanta.

Cand mai prezentati asemenea articole aratati si costurile ascunse, nu doar ceva de fatada.

Multumesc.
Magda la 16 Februarie 2009, ora 14:45
Draga Bogdan, chiar ma amuza de mor textul comentariului tau. Stiai ca un business de consultanta este cel mai profitabil ever? De ce? pentru ca marjele de profit mari provin pe de o parte din costuri operationale mici (se lucreaza cu mintea si laptopul, nu cu imprimanta, sediul in Gaulle Plaza si in o echipa de juniori de 8 persoane), si pe de alta parte din valoarea adaugata extrem de mare pe care orice serviciu de consultanta bine inteles o aduce clientului.

Si ma refer de la consultanta fiscala, la cea de comunicare. Personal, lucrand in consultanta fiscala de mai bine de 3 ani, nici macar acei 2,000 de euro nu a trebuit sa ii investesc. Doar strict 15 milioane necesari constituirii PFA-ului si a unor cheltuieli initiale.

In rest, recrutarea clientilor nu ti-o faci primordial prin machete in reviste sau spoturi in prime time. Ti-o faci prin networking si relatii sustinute cu fosti clienti sau cunoscuti in piata. Ai auzit de termenul 'word-of-mouth'? Dar de recomandarea personala a clientilor cu care ai lucrat, catre alti clienti. Verifica tu personal intr-un business viitor aceste 2 concepte si o sa vezi ce bine iti merge. Mi-am pierdut timpul sa iti raspund pentru ca opinia ta este expirata si se bazeaza pe o credinta care in advertising era populara prin anii 40'. mai intreaba si cauta despre antreprenori in diverse arii de consultanta cum e cu cheltuielile operationale in domeniul asta. Sau pe free-lanceri!

Succes!
Magda
Diana Cornea la 16 Februarie 2009, ora 14:56
D-l Bogdan are dreptate in ceea ce a afirmat. Costurile "ascunse" sunt foarte mari si daca nu gasesti "sustinatori" in acele momente ... apar problemele. O pagina de site costa pornind de la 1000 de euro in functie de complexitatea ei; sa nu uitam si administrarea paginii. Sa nu uitam sa adaugam si un contabil foarte bun si persoanele care te sustin moral atunci cand apar mici probleme (sau mai mari). Apoi, intradevar ... publicitatea ... si asta costa foarte mult!
Oricum, felicitari pentru afacere!
Bogdan Storm la 16 Februarie 2009, ora 15:33
Madam Magda,
Am sa te invat ceva ce Dumneata nu ai invatat chiar daca esti de 3 ani in DOMENIU:
- Cand un articol al carui titlu atrage spre o anumita afacere isi incepe povestea cu numele unei companii aia se numeste Reclama Mascata si se pare ca pt Dumneata a fost atat de ascunsa incat nici n-ai perceput-o. Se vede dealtfel, ai doar 3 ani in Domeniu, lucrezi in Piata De Gaulle si un lucru elementar nu l-ai invatat: sa deschizi ochii. Probabil e privelistea prea "faina" de la balcon.
Si eu as plati unei publicatii online sa inceapa un articol cu un titlu atractiv si sa-mi faca reclama mascata. Tot respectul pt wall-street ca stie sa vanda. ASTA Afacere.
Cat despre afirmatia Domniei Tale cu "sediul in Gaulle Plaza", scuza-mi impertinenta, dar ai idee cati din cititorii acestor site-uri isi permit un sediu in DE GAULLE ?
Pe de alta parte, mai cred ca Domnia Voastra nu cunoaste dealtfel costurile de intretinere a unei afaceri moderne, nu ca in anii '40 fara website. Sunt sigur ca munciti ca angajata si nu ca angajator, vorbiti ca o angajata.
Daca o afacere ca asta, care produce 30,000 euro pe an este profitabila, inseamna ca business-ul meu cu website-uri este Holly Grail-ul Romaniei. Dar nu o sa va mai irosesc timp cu tampeniile mele.

Se pare ca m-am inselat eu, in ziua de azi toata lumea isi permite sa inceapa un business cu 2000 euro si sa scoata 30,000 in numai 12 luni.

Pardon, L O L !
Stoica Constantin la 16 Februarie 2009, ora 15:43
Stimate domn Bogdan S si doamna Diana C, ma bucur ca doamna Magda si-a pierdut timpul pentru a incerca sa va ofere o opinie proprie, practica si functionala, de afaceri. A incercat sa va spuna ca lucrurile pot sta in mod real asa cum s-au prezentat in articol.

Nu uitati ca firma de consultanta sus mentionata se adreseaza clientilor care cheltuie 10000 euro pe servicii de comunicatii. Asadar Bogdan, sa nu ne spui tu noua ca un asemenea intreprinzator cu un asemenea buget, doar pentru comunicatii, nu este educat sa-si faca un site ori sa apeleze la o consultanta.

Pe de alta parte, proprietarul afacerii de consultanta a lucrat in telecom 8 ani...tot in articol scrie... asadar a avut timp sa-si faca relatii si cunostinte dintre clientii care au fost multumiti de serviciile dumnealui.

In concluzie,

Rugaminte. Cititi bine articolele inainte sa emiteti opinii fataliste deoarece aceste comentarii le pot citi si cei mai putin experimentati si atunci e posibil sa-i induceti in eroare.

Toate cele bune.
Bogdan Storm la 16 Februarie 2009, ora 15:59
Daca nu ma insel acest website ofera niste informatii unui public destul de Larg. Prin urmare se adreseaza tuturor categoriilor de consumatori. Sa zici ca incepi un business cu 2000 de euro si defapt sa citesti ca daca n-ai 8 ani intr-un domeniu mai bine stai in banca ta (conform spuselor Dvs Dl Stoica) atunci mai bine ma dezabonez si citesc Reuters.

Eu m-am referit strict din pct de vedere al consumatorului normal, nu al celui bogatan cu 10,000 euro de aruncat, nu 2000 defapt. Pana la urma ce incepem cu 2000 euro ? Magazin la colcul ulitei in Satul Dealu Vechi din Sighetul Marmatiei ?
Stoica Constantin la 16 Februarie 2009, ora 16:20
Vezi Bogdan, aici faci o confuzie... Acest web site in primul rand se adreseaza in primul rand oamenilor de afaceri si nu publicului larg.

Atunci cand nu ai cunostinte teoretice, practice, de relationare cu posibili clienti ai tai, cat mai detaliate (voi repeta, detaliate), atunci, da, mai bine stai in banca ta. Fiindca poti cheltui si 200000 de euro si tot spre faliment te vei indrepta mai devreme sau mai tarziu.

Si mai este un element...greu de crezut....cu cat educatia persoanei respective este mai elevata (dublata de cunostinte tehnice in detaliu) si doreste sa se lanseze in afaceri cu atat are nevoie de bani de start mai putini.


Iulian Bresev la 16 Februarie 2009, ora 16:46
Felicitari domnului de la Reimens!
Sunt si eu antreprenor de 2 ani si iata ca m-a prins aceasta perioada grea.
Nu am investit deloc in publicitate pentru ca nu aveam de unde, dar clienti am berechet si ma pot dezvolta f okk.

Felicitari inca o data pentru ideea de business! Avem nevoie din ce in ce mai mare de antreprenori valorosi la noi in tara!

Bogdan Storm la 16 Februarie 2009, ora 17:16
E clar, trebuie sa-mi deschid o Shaormarie. Acolo cel putin bagi 15,000 si atragi clientii cu mirosul.

Pt Dl Constantin: Si eu care credeam ca flerul, inteligenta si caracterul definesc un antreprenor de succes. Sunt mai multe exemple de anteprenori fara asa-zisa educatie si care au reusit fara efort. Acum Dna Magda sa sara in sus ca gandesc ca in anii '40. Incult ce sunt !
Andrei B la 16 Februarie 2009, ora 17:20
Pentru Bogdan Storm am o singura intrebare. De ce crezi ca are nevoie un astfel de consultant, pe o nisa foarte specializata si cu experienta relevanta in domeniu, pentru a duce la bun sfarsit un astfel de serviciu ?
Eu cred ca un laptop si un ochi bun sunt suficiente. Restul este experienta, networking si informatie. Businessul se vinde prin rezultate si prin recomandari. O astfel de aparitie in presa are probabil scopul de a evidentia ineditul afacerii si faptul ca functioneaza. Si ce daca isi face reclama, sunt multi care ar plati sa poata sa-si reduca costurile in aceasta perioada, nu-i asa?
Deasemenea ar fi interesant de aflat daca domnul Bogdan ar apela la un asfel de consultant stiind ca poate sa-si reduca costurile pe acest segment (daca le-ar avea )?
Toata stima pentru initiatica

  Inapoi la articolul Cum sa lansezi un business in consultanta cu 2.000 de euro

Setari Cookie-uri